:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 27. 14:01

Várakozáson felül teljesített az Amazon

Az elemzői várakozásokat meghaladó eredményekről adott számot az Amazon.com és a következő negyedévre a vártnál jobb kilátásokat fogalmazott meg.

[HWSW] Az elemzői várakozásokat meghaladó eredményekről adott számot az Amazon.com és a következő negyedévre a vártnál jobb kilátásokat fogalmazott meg.

Az online bolt forgalma a második negyedévben 1,75 milliárd dollár volt, a nettó nyereség pedig 52 millió dollárt, részvényenként 12 centet tett ki. Egy évvel korábban az Amazon 1,39 milliárdos forgalom mellett 76 millió dollár profitot realizált. Az Amazon nyeresége elsősorban egy egyszeri adótétel miatt volt ilyen visszafogott, a cég szerint ezt figyelmen kívül hagyva 108 millió dolláros nyereséget értek el.

Az elemzők 1,73 milliárd dolláros bevételt és részvényenként 8 centes nyereséget vártak, ezeket a mutatókat a cég látványosan túl tudta teljesíteni. Az egyszeri tételek leszámításával az Amazon eredménye részvényarányosan 16 cent volt, szemben az elemzők által várt 12 centtel.

A jelenleg is tartó harmadik negyedévre az Amazon 1,76 és 1,91 milliárd dollár közötti bevétel és 60-90 millió dolláros üzemi eredményt vár. Az elemzők átlagosan 1,8 milliárd dolláros forgalomra számítottak. A kedvező hírek hatására az Amazon-papírok árfolyama 11 százalékkal növekedett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.