Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 26. 11:07

Új mobiltelefonok és egy napszemüveg a Motorolától

Új termékeket jelentett be tegnap a Motorola, köztük egy beépített headsetet tartalmazó napszemüveget. Persze a vállalat kínálata hagyományos mobiltelefonokkal is bővült, az iTunes elérésére képes készüléknek azonban továbbra sincsen se híre, se hamva. Ed Zander elnök-vezérigazgató szerint az iTunes telefon készül, azonban egyelőre nincs olyan állapotban, hogy be lehetne mutatni.

[HWSW] Új termékeket jelentett be tegnap a Motorola, köztük egy beépített headsetet tartalmazó napszemüveget. Persze a vállalat kínálata "hagyományos" mobiltelefonokkal is bővült, az iTunes elérésére képes készüléknek azonban továbbra sincsen se híre, se hamva. Ed Zander elnök-vezérigazgató szerint az iTunes telefon készül, azonban egyelőre nincs olyan állapotban, hogy be lehetne mutatni.

Q: Windows-alapú vállalati okostelefon

A Motorola újdonságai között található a Moto Q nevű, rendkívül vékony okostelefon, amely teljes QWERTY billentyűzettel rendelkezik. A RAZR V3 formatervén alapuló, a Microsoft legújabb mobil operációs rendszerére, a Windows Mobile 5.0-ra épülő négysávos telefon GPRS és EDGE kommunikációra is képes. A készülék 64 megabájt memóriát tartalmaz, de miniSD kártyával ez tovább bővíthető. A szolgáltatásokat 1,3 megapixeles digitális kamera és Bluetooth adóvevő teszi teljessé. A Moto Q kijelzője 2,4 hüvelyk átlójú és 320x240 pixel, valamint 65 ezer színárnyalat megjelenítésére képes. A telefon a Motorola bejelentése szerint 2006 elején érkezik a piacra.

A Motorola mellett a Microsoft is nagy reményeket fűz a Q-hoz, amit az is jelez, hogy az ünnepélyes bejelentéshez videokonferencián keresztül csatlakozott Steve Ballmer, a redmondi vállalat elnök-vezérigazgatója. Ed Zander szerint a Microsoft és a Motorola közösen kínálja majd a Q-t a vállalatok számára.

További új telefonok

A vállalat emelett több termékvonalat is bejelentett, amelyek első képviselői majd a későbbiekben kerülnek piacra. Ezek közé tartozik az Ojo videotelefon, amelynek érdekessége, hogy a hívók akár videoüzenetet is hagyhatnak rajta, amennyiben a hívott fél nem elérhető, illetve a telefon tulajdonosa is saját, egyedi üdvözlő videóval örvendeztetheti meg a hívókat.

A Motorola emellett bejelentette a ROKR nevű zenelejátszós mobiltelefon-családot, amelyekben az ígéret szerint nagy memória kap helyet annak érdekében, hogy minél több dal tárolható legyen. Az újdonságok közé tartoznak még a PEBL V6 és az SLVR V8 készülékek, amelyek elegáns formatervükkel hívják fel magukra a figyelmet. A PEBL V6 egy szétnyitható telefon, amelyet olyan mechanikával láttak el, hogy tökéletesen lehessen kezelni akár egy kézzel is. A lekerekített formájú mobilt videók rögzítésére is alkalmas, VGA felbontású kamerával szerelte fel a Motorola.

Az SLVR V8 egy szupervékony mobil, amely mindössze 85 grammot nyom. A készülék designját tekintve a RAZR V3-ra hasonlít, azonban nem széthajtható. A VGA felbontású digitális kamerával felszerelt mobilban MP3-játszó is helyet kapott. Az 5 megabájt memória persze gyorsan megtelik, ha zenéket másolunk rá vagy sok képet készítünk, de az SLVR memóriakártyával bővíthető, akár további 256 megabájttal is. Az EDGE adatátvitelt is támogató készülék a harmadik negyedévben érkezik a boltokba.

A mobiltelefonok mellett a Motorola újdonsága még az Oakley-val közösen kifejlesztett "Razrwire" napszemüveg, amely a szárába épített Bluetooth headsetet tartalmaz. A szemüveg várhatóan augusztustól lesz kapható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról