Szerző: Ady Krisztián

2005. július 25. 10:28

A Google világtérképével versenyez az MSN Virtual Earth

A Google világtérképével, a Google Maps-szel rivalizál a Microsoft ma elindított új webes szolgáltatása, az MSN Virtual Earth . Az egyelőre béta állapotban elérhető alkalmazás csak az Egyesült Államokat fedi le, interaktív térképet nyújtva az Államok területéről.

[HWSW] A Google világtérképével, a Google Maps-szel rivalizál a Microsoft ma elindított új webes szolgáltatása, az MSN Virtual Earth. Az egyelőre béta állapotban elérhető alkalmazás csak az Egyesült Államokat fedi le, interaktív térképet nyújtva az Államok területéről.

Az MSN Virtual Earth térképei szabadon nagyíthatók-kicsinyíthetők, a kisebb-nagyobb városokban utcaszintű térképekkel találkozhatunk. A térképes megjelenítésről két gombnyomással válthatunk műhold- és légifelvételek megjelenítésére is. A felső menüsorban található keresővel lényegében bármit meg lehet találni az Egyesült Államok térképén, vagy a megjelenített területen belül.

Az MSN Virtual Earth a Google szolgáltatásához hasonlóan képes érdekes pontok (POI), éttermek, színházak, bankautomaták keresésére, sőt, egy külön telepíthető ActiveX-vezérlő segítségével igénybe lehet venni a "Locate Me" szolgáltatást is, mely a notebookunk WLAN-vezérlője -- és az általa elérhető hozzáférési pontok -- segítségével próbálja meghatározni pillanatnyi helyzetünket a térképen. Az éppen megtekintett térképrészletre mutató link szintén egyetlen kattintással előcsalogatható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról