Szerző: Ady Krisztián

2005. július 22. 09:06

Hamarosan internetezni is lehet a Sony hordozható konzoljával

A Sony bejelentése szerint már csak pár napot kell várni a japánoknak a legújabb PlayStation Portable szoftverfrissítésre. A július 27-étől letölthető új belső szoftver egy korábban megígért, ám a konzol piacra kerüléséig nem teljesített képességgel látja el a vezeték nélküli hálózati csatlakozással is ellátott konzolt: böngészni is lehet majd a PSP-n.

[HWSW] A Sony bejelentése szerint már csak pár napot kell várni a japánoknak a legújabb PlayStation Portable szoftverfrissítésre. A július 27-étől letölthető új belső szoftver egy korábban megígért, ám a konzol piacra kerüléséig nem teljesített képességgel látja el a vezeték nélküli hálózati csatlakozással is ellátott konzolt: böngészni is lehet majd a PSP-n.

A beépített böngésző képességeivel kapcsolatosan nem sokat árul el a Sony weboldala, egyelőre csupán annyit lehet tudni, hogy a Macromedia Flash tartalmakkal egyelőre nem kompatibilis az alkalmazás. Amennyiben egy weboldal ilyen grafikákat, animációkat tartalmaz, az nem jelenik meg a konzol kijelzőjén. A WLAN-támogatást is továbbfejlesztették, a konzol ezentúl WPA-PSK titkosítású hozzáférési pontokhoz is csatlakozhat.

A Sony javította a videolejátszást is, történjen az az UMD-lemezekről, vagy a készülékbe helyezett Memory Stick Duo memóriakártyáról. A konzollal ezentúl ATRAC3 plus kódolású, illetve a WAV formátumú hanggal rendelkező MP4 zenéket is le lehet játszani. A 2.0-ás verziószámú szoftver gyorsabban képes küldeni és fogadni a képeket, illetve a TIFF, GIF, PNG és BMP formátumú állóképeket is kezeli.

A Sony PlayStation Portable konzolja itthon sem ismeretlen: bár a készülék hivatalosan csak szeptemberben jelenik meg az európai üzletek polcain, számos kereskedő kihasználva a hatalmas keresletet az Egyesült Államokból és Ázsiából importált konzolokat árusít Európa szerte, köztük hazánkban is.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról