Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 21. 11:59

Erős eredmények, mégis változatlan prognózis az SAP-nál

Henning Kagermann
Henning Kagermann
[HWSW] Közzétette második negyedéves eredményeit az SAP AG, a vállalat 16 százalékkal növekedő profitról számolt be annak ellenére, hogy az utóbbi időben növelte dolgozóinak létszámát. Az üzleti alkalmazások legnagyobb gyártója 13 százalékkal 2,02 milliárd euróra növelte bevételét a második negyedévbem, miközben a nettó profit 289 millió euróra emelkedett a tavalyi 249 millióról. Elemzők 292 millió eurós nyereséget vártak.

Az elemzői várakozásoknál jobban alakultak az új szoftverlicenc-eladások, amelyek 16 százalékkal 576 millió euróra emelkedtek. Henning Kagermann, az SAP elnök-vezérigazgatója elégedetten nyilatkozott az eredményekkel kapcsolatban, hozzátéve, hogy a vállalat nem csak pénzügyi mutatóit, hanem piaci részesedését is növelni tudta. Kagermann szerint a második negyedév végén az SAP 58 százalékos részesedéssel rendelkezett az üzleti szoftverek piacán, míg az előző negyedév végén 57 százalékkal.

Az Oracle-lel és a Microsofttal folytatott harcban a cég folyamatosan vesz fel alkalmazottakat, kutatás-fejlesztés és marketing területre egyaránt. A második negyedév során az SAP 886 új dolgozót toborozott, az első félév sirán pedig 1890-et. Kagermann szerint az év végéig legalább további 3 ezer dolgozó felvétele várható.

Annak ellenére, hogy a vállalat a várakozásoknál jobb eredményeket ért el, nem módosította éves előrejelzését. Az SAP továbbra is az új licenceladások 10-12 százalékos növekedésére számít. A cég részvényeinek árfolyama az idén már 20 százalékkal emelkedett, ma reggel azonban 1,7 százalékkal csökkent.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról