:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 20. 11:05

Az IQSYS szerint jók a hazai informatikai piac kilátásai

Az IQSYS előrejelzésének megfelelően alakult a hazai informatikai piac fejlődése az idei első félévben, és jók a kilátások az év második felére is. Az IQSYS 2005 első felében 2,1 milliárd forint árbevételt ért el, amely 15 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Az adózás előtti eredmény 92 millió forint lett.

[HWSW] Az IQSYS előrejelzésének megfelelően alakult a hazai informatikai piac fejlődése az idei első félévben, és jók a kilátások az év második felére is. Az IQSYS 2005 első felében 2,1 milliárd forint árbevételt ért el, amely 15 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Az adózás előtti eredmény 92 millió forint lett.

Az árbevétel több mint fele a pénzintézeti szektorból származik, köszönhetően annak is, hogy felgyorsultak a fejlesztések a Bázel II. követelményrendszernek való megfelelés elérésére. A bankok és nagyvállalatok emellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a kiépített rendszerek hatékonyságának fokozására, amelyekkel kapcsolatban leginkább tesztelési, monitorozási, teljesítményhangolási feladatokat végzett az IQSYS.

"A legjelentősebb piacnak számító banki és nagyvállalati szektorban egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a már kiépített rendszerek hatékonyságát javító integrációs, ügyviteli és üzleti intelligencia megoldások. A piaci környezet kedvezően alakul, az informatikai beruházások lendülete töretlen" -- foglalta össze Verseghi-Nagy Miklós, a KFKI Csoporthoz tartozó IQSYS Informatikai Rt. ügyvezető igazgatója.

Az ipari és szolgáltató szektorban a fejlesztések egyik fő iránya a vállalatirányítási rendszerek integráltságának növelése, az ügyfélkapcsolati rendszerek kihasználásának erősítése, emellett igen dinamikusan növekszik az adattárház, adatbányászat és adattisztítási feladatok volumene.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.