Szerző: Budai Péter

2005. július 20. 14:26

Bill Gates szerint egyre nehezebb megfelelő szakembereket találni

Bill Gates
Bill Gates
[InternetNews] Bill Gates, a Microsoft igazgatótanácsának elnöke és vezető tervezője a napokban nyitotta meg a hatodik Research Summit rendezvényt, amin a számítástechnika iránt érdeklődő kutatók vettek részt a legnagyobb számban. Nyitóbeszédében azonban nem a jövőről, hanem a jelen egyik legfontosabb problémájáról beszélt: a képzett és tehetséges munkaerő egyre nagyobb hiányáról.

Nehézséget okoz a munkaerő toborzása

Előadásához csatlakozott Maria Klawe, a Princeton Egyetem mérnöki karának dékánja is. Gates beismerte, hogy már a Mirosoft számára is problémát jelent a megfelelő szakemberek megtalálása, ami a vállalat folyamatos növekedési céljait komolyan hátráltathatja. A szoftveróriás sok energiát fordít arra, hogy többen vegyenek részt számítástechnikai képzéseken, és ezáltal biztosítsa az IT-piac számára a jól képzett mérnököket, akik a jövő fejlesztéseit irányítják majd.

Klawe néhány aggasztó tényről számolt be: a számítástechnikai diploma megszerzésének népszerűsége több mint 60 százalékkal esett 2000 és 2004 között, annak ellenére, hogy a szoftverfejlesztés és a hozzá kapcsolódó munkakörök esetében folyamatosan növekvő munkaerő-kereslet tapasztalható, és ez a trend várhatóan még 2012-ig folytatódni is fog.

Klawe szerint az sem kizárt, hogy a növekvő hiányt a nők töltik majd be, amennyiben sikerül leküzdeniük a pálya iránti ellenszenvüket. Elmondása szerint az informatikai Ph.D-t szerző nők aránya az elmúlt 25 év alatt mindössze 15 százalékosra csökkent a férfiakhoz képest.

Mikor Klawe Gatest arról kérdezte, mit lehetne tenni, a szoftvercég első embere bizonytalanabbul folytatta: "Nincs olyan csoda, ami ezt azonnal megoldaná. Lehet, hogy a szakmában dolgozó nőknek kéne nagyobb láthatóságot biztosítani?"

"Nem, nem ez a megoldás. Ezt már mind megpróbáltuk, de nem jutottunk vele sehova" -- reagált Klawe a felvetésre. "Közel öt olyan fázis van, ahol elvesztjük az embereket, és ha nincs elég nő az informatikában, akkor kevésbé tűnik vonzónak, még akkor is, ha minden már rendben van vele. El kellene érnünk a kritikus tömeget" -- folytatta gondolatmenetét Gates.

Hiánycikk a jó mérnök és a termékmenedzser

Mindketten egyetértettek abban, hogy a felsőoktatási intézmények által kapott támogatások csökkenése is szerepet játszik a történetben. A DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) által korábban biztosított összeg az elmúlt egy évben a felére apadt az Egyesült Államokban. "Az állami támogatásnak és kutatásnak a számítástechnikában van a legnagyobb haszna. A Védelmi Minisztérium támogatásai tették részben lehetővé, hogy az elmúlt pár évtizedet az Egyesült Államok legsikeresebb időszakának nevezhessük" -- tette hozzá Gates.

A szoftvervállalat irányítója szerint a következő 10 év során hasonló áttörések várhatóak, ami a gazdaságnak és a kutatásoknak is sokat kedvezhet. "A számítástechnika minden tudomány alapjává válik azáltal, hogy segítségével modellezhetjük a világot" -- folytatta Gates. Látható, hogy a kutatási és munkafolyamatok egyre inkább adatközpontúvá válnak, ami teret enged azok automatizált feldolgozására és ezáltal a hatalmas mennyiségű, emberek által már nem feldolgozható adathalmazokból hatékonyabb eredményt lehet elérni az informatika segítségével.

Gates elismerte, hogy a Microsoftnak is jelentős nehézséget jelent képzett munkaerőt találnia, és ez leginkább az Egyesült Államokban okoz problémát. Kínában és Indiában számtalan kiváló programozó várja, hogy a multinacionális cégek alkalmazzák őket, azonban termékmenedzsernek vagy a programmenedzsernek alkalmas embereket már ott sem találni nagy számban. Az Egyesült Államokban nagy hiány mutatkozik a képzett informatikus mérnököket illetően is. A legnagyobb problémát azonban kétségtelenül az új termékmenedzserek felkutatása jelenti.

Gates szerint a tökéletes mérnök nem csak a programozási nyelveket ismeri, hanem képes önállóan nehéz és nagy méretű problémák megoldására is. Ha egy jelölt nem bizonyította korábbi munkái során, hogy képes megbirkózni tényleges informatikai problémákkal, addig nagyon nehéz eldönteni, hogy a jövőben alkalmas lesz-e erre a Microsoftnál. "Tudniuk kell algoritmikusan gondolkodni, átlátni és megoldani kemény problémákat" -- foglalta össze.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról