Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 15. 12:05

Nyereséges negyedévet zárt a Sony Ericsson

Mind a tavalyi második negyedévhez, mind az idei első negyedévhez képest növelte eladott mobiltelefonjainak számát a Sony Ericsson, a cég szerint különösen a hazánkban csak nemrégiben piacra dobott K750 (a T-Mobile-nál D750) modell fogyott jól. A június 30-án véget ért második negyedévben a japán-svéd vegyesvállalat 1,61 milliárd eurós forgalom mellett 75 millió euró adózott eredményt ért el. A tavalyi év azonos időszakában a bevétel 1,5 milliárd eurót, az adózott nyereség pedig 89 millió eurót tett ki. A vállalat közleménye szerint a profit csökkenése miatt a megnövelt kutatás-fejlesztési büdzsé áll.

[HWSW] Mind a tavalyi második negyedévhez, mind az idei első negyedévhez képest növelte eladott mobiltelefonjainak számát a Sony Ericsson, a cég szerint különösen a hazánkban csak nemrégiben piacra dobott K750 (a T-Mobile-nál D750) modell fogyott jól. A június 30-án véget ért második negyedévben a japán-svéd vegyesvállalat 1,61 milliárd eurós forgalom mellett 75 millió euró adózott eredményt ért el. A tavalyi év azonos időszakában a bevétel 1,5 milliárd eurót, az adózott nyereség pedig 89 millió eurót tett ki. A vállalat közleménye szerint a profit csökkenése miatt a megnövelt kutatás-fejlesztési büdzsé áll.

Az idei második negyedévben a Sony Ericsson 11,88 millió mobiltelefont értékesített, egy évvel korábban 10,4 milliót, az idei első negyedévben pedig 9,4 milliót. A cég közleménye szerint a készülékek átlagos eladási ára a prognózisoknak megfelelően stabil maradt. A globális mobilpiac a vártnál nagyobb mértékben nőtt, köszönhetően az alsó árkategóriás készülékek iránti érdeklődésnek. A vállalat legfrissebb előrejelzése szerint az év végéig világszerte 720 millió mobiltelefon eladása várható.

a címlapról