:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 15. 11:54

Csökkenő nyereség, biztató prognózis a Samsungnál

Közel felével, 46 százalékkal esett vissza a Samsung Electronics negyedéves nyeresége, mivel a vállalat két legfontosabb termékén, a mobiltelefonokon és a memóriachipeken egyaránt csökkent a nyereséghányad. Az eredmények megfeleltek a Samsung várakozásainak. A vállalat vezetői erős második félévre számítanak, ahol a digitális kamerákba és zenelejátszókba szánt chipek iránti kereslet emelkedése várható.

[HWSW] Közel felével, 46 százalékkal esett vissza a Samsung Electronics negyedéves nyeresége, mivel a vállalat két legfontosabb termékén, a mobiltelefonokon és a memóriachipeken egyaránt csökkent a nyereséghányad. Az eredmények megfeleltek a Samsung várakozásainak. A vállalat vezetői erős második félévre számítanak, ahol a digitális kamerákba és zenelejátszókba szánt chipek iránti kereslet emelkedése várható.

A Samsung a második negyedévben 13 milliárd dollárnak megfelelő koreai won forgalom mellett 1,62 milliárd dollár nyereséget ért el, míg egy évvel korábban a forgalom 9,3 százalékkal, a profit pedig 46 százalékkal volt magasabb. A nyereségadatok némileg felülmúlták az elemzői várakozásokat. Az első negyedévhez képest azonban némileg nőtt a nettó profit annak ellenére, hogy az üzemi eredmény 23 százalékkal visszaesett.

A Samsung 2004 eredményei elején szárnyaltak igazán, ekkor mind a memóriachipek, mind a mobiltelefonok, mind pedig a szintén jelentős forgalmat adó laposkijelzők ára viszonylag magas volt. Azóta azonban mindhárom szegmensben erőteljes árcsökkentés volt érezhető, ami rányomta a bélyegét a gyártók eredményeire.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 18:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.