Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 15. 11:54

Csökkenő nyereség, biztató prognózis a Samsungnál

Közel felével, 46 százalékkal esett vissza a Samsung Electronics negyedéves nyeresége, mivel a vállalat két legfontosabb termékén, a mobiltelefonokon és a memóriachipeken egyaránt csökkent a nyereséghányad. Az eredmények megfeleltek a Samsung várakozásainak. A vállalat vezetői erős második félévre számítanak, ahol a digitális kamerákba és zenelejátszókba szánt chipek iránti kereslet emelkedése várható.

[HWSW] Közel felével, 46 százalékkal esett vissza a Samsung Electronics negyedéves nyeresége, mivel a vállalat két legfontosabb termékén, a mobiltelefonokon és a memóriachipeken egyaránt csökkent a nyereséghányad. Az eredmények megfeleltek a Samsung várakozásainak. A vállalat vezetői erős második félévre számítanak, ahol a digitális kamerákba és zenelejátszókba szánt chipek iránti kereslet emelkedése várható.

A Samsung a második negyedévben 13 milliárd dollárnak megfelelő koreai won forgalom mellett 1,62 milliárd dollár nyereséget ért el, míg egy évvel korábban a forgalom 9,3 százalékkal, a profit pedig 46 százalékkal volt magasabb. A nyereségadatok némileg felülmúlták az elemzői várakozásokat. Az első negyedévhez képest azonban némileg nőtt a nettó profit annak ellenére, hogy az üzemi eredmény 23 százalékkal visszaesett.

A Samsung 2004 eredményei elején szárnyaltak igazán, ekkor mind a memóriachipek, mind a mobiltelefonok, mind pedig a szintén jelentős forgalmat adó laposkijelzők ára viszonylag magas volt. Azóta azonban mindhárom szegmensben erőteljes árcsökkentés volt érezhető, ami rányomta a bélyegét a gyártók eredményeire.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

haláleset

1

Meghalt a Samsung elnöke

2020. október 26. 12:08

A vitatott módszereiről híres vezetőt 78 éves korában, többéves kórházi ápolás után érte a halál.