:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 18. 11:24

Ujjlenyomat-alapú azonosítással kísérletezik a Lufthansa

A Lufthansa olyan megoldáson dolgozik, amely felgyorsítja az utasok földi kiszolgálását. A légitársaság jelenleg szimulált járatokon próbálja ki az ujjlenyomatok alapján történő személyazonosításra épülő check-in eljárást.

[HWSW] A Lufthansa olyan megoldáson dolgozik, amely felgyorsítja az utasok földi kiszolgálását. A légitársaság jelenleg szimulált járatokon próbálja ki az ujjlenyomatok alapján történő személyazonosításra épülő check-in eljárást.

Az új rendszer lényege, hogy az utas digitalizált ujjlenyomatát és check-in adatait egy vonalkóddá alakítják, és azt a beszállókártyára nyomtatják. A vonalkódot egy leolvasó készülék összeveti az utas ujjlenyomatával, így biztosítva, hogy a gépre felszálló utas valóban azonos legyen a check-in pultnál bejelentkezővel. Amennyiben az ujjlenyomat megfelel a vonalkódban rögzített adatoknak, az utas minden további vizsgálat nélkül folytathatja útját a repülőgép fedélzetére.

A Lufthansa elsőként fejlesztett ki olyan azonosító rendszert, melynek alapja az emberi ujjlenyomatból létrehozott vonalkód. A légitársaság szerint a rendszer érezhetően kényelmesebbé teszi az utazást, már a felszállás előtt is. A tesztelés befejezése után a Lufthansa kiértékeli az eredményeket, majd ennek alapján határoz az új check-in technológia bevezetéséről.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.