Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 14. 13:33:34

Új Matrox grafikus kártya PCI Express interfésszel

Új, low-end grafikus kártyával jelentkezett a kanadai Matrox. A Millennium G550 PCIe érdekessége, hogy a videokártyák számára fenntartott 16 PCI Express sínből csupán egyet használ, így gyakorlatilag bármilyen PCI Express foglalatba behelyezhető. A 2001 nyarán kiadott G550 chipre épülő kártya két megjelenítőt támogat. Hogy a terméket mennyire nem játékra szánták, jól mutatja, hogy a memóriabusz csupán 64 bites, a memória mérete pedig legfeljebb 32 megabájt lehet.

[HWSW] Új, low-end grafikus kártyával jelentkezett a kanadai Matrox. A Millennium G550 PCIe érdekessége, hogy a videokártyák számára fenntartott 16 PCI Express sínből csupán egyet használ, így gyakorlatilag bármilyen PCI Express foglalatba behelyezhető. A 2001 nyarán kiadott G550 chipre épülő kártya két megjelenítőt támogat. Hogy a terméket mennyire nem játékra szánták, jól mutatja, hogy a memóriabusz csupán 64 bites, a memória mérete pedig legfeljebb 32 megabájt lehet.

A rendkívül kis teljesítményű, passzív hűtésű kártyát a Matrox elsősorban üzletileg kritikus fontosságú rendszerekbe ajánlja. A Millennium G550 PCIe augusztustól lesz kapható és 139 dollárba fog kerülni. A kártya érdekessége, hogy a windowsos driver mellett Linuxhoz és UNIX-hoz egy teljesen nyílt forrású meghajtóprogramot mellékelnek hozzá.

a címlapról

tikk-takk

0

Hibrid okosórát fejleszt a Google?

2019. szeptember 18. 14:46

Újabb részletek derültek ki a Fossiltól vett technológiáról, érdekes hibrid készülékek lehetnek a csőben.