Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 14. 13:33

Új Matrox grafikus kártya PCI Express interfésszel

Új, low-end grafikus kártyával jelentkezett a kanadai Matrox. A Millennium G550 PCIe érdekessége, hogy a videokártyák számára fenntartott 16 PCI Express sínből csupán egyet használ, így gyakorlatilag bármilyen PCI Express foglalatba behelyezhető. A 2001 nyarán kiadott G550 chipre épülő kártya két megjelenítőt támogat. Hogy a terméket mennyire nem játékra szánták, jól mutatja, hogy a memóriabusz csupán 64 bites, a memória mérete pedig legfeljebb 32 megabájt lehet.

[HWSW] Új, low-end grafikus kártyával jelentkezett a kanadai Matrox. A Millennium G550 PCIe érdekessége, hogy a videokártyák számára fenntartott 16 PCI Express sínből csupán egyet használ, így gyakorlatilag bármilyen PCI Express foglalatba behelyezhető. A 2001 nyarán kiadott G550 chipre épülő kártya két megjelenítőt támogat. Hogy a terméket mennyire nem játékra szánták, jól mutatja, hogy a memóriabusz csupán 64 bites, a memória mérete pedig legfeljebb 32 megabájt lehet.

A rendkívül kis teljesítményű, passzív hűtésű kártyát a Matrox elsősorban üzletileg kritikus fontosságú rendszerekbe ajánlja. A Millennium G550 PCIe augusztustól lesz kapható és 139 dollárba fog kerülni. A kártya érdekessége, hogy a windowsos driver mellett Linuxhoz és UNIX-hoz egy teljesen nyílt forrású meghajtóprogramot mellékelnek hozzá.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.