:

Szerző: Ady Krisztián

2005. július 14. 12:44

Visszatért a 'beszippantós' megoldáshoz a Plextor

[Clubic.com] A Plextor újra feléleszti a tálca nélküli, úgynevezett slot-in kivitelt: a vállalat új külső DVD-írója ilyen meghajtóval látott napvilágot. Az új PX-716UFL és a PX-740UF hordozható készülékek közül a PX-716UFL az első beszippantós DVD-íróként kerül be a Plextor Europe kínálatába. Mindkét modell nagy adatátviteli sebességet nyújtó USB2.0 és FireWire felületen keresztül köthető a számítógépekre.

[Clubic.com] A Plextor újra feléleszti a tálca nélküli, úgynevezett slot-in kivitelt: a vállalat új külső DVD-írója ilyen meghajtóval látott napvilágot. Az új PX-716UFL és a PX-740UF hordozható készülékek közül a PX-716UFL az első "beszippantós" DVD-íróként kerül be a Plextor Europe kínálatába. Mindkét modell nagy adatátviteli sebességet nyújtó USB2.0 és FireWire felületen keresztül köthető a számítógépekre.

A PX-716UFL modell 16x-os DVD+/-R, 8x-os DVD+RW, 4x-es DVD-RW írásra képes és hatszoros sebességgel pörköli a kétrétegű DVD-lemezeket, bármelyik "táborhoz" is tartozzanak. A készülék az egyszer írható CD-lemezeket 48x-osan képes megírni, az újraírhatókat pedig 24x-es sebességgel kezeli, ha a média is támogatja azt. A külső DVD-írót 8 megabájt átmeneti memóriával látták el.

A normál tálcás PX-740UF magasabb írási sebességeket nyújt: a DVD+R kétrétegű lemezeket maximálisan 8x-os sebességgel, az újraírható DVD-RW lemezeket pedig 6x-os sebességgel kezeli. A DVD-R kétrétegű lemezeket viszont csak 4x-es sebességgel írja. Ebben a modellben csak 2 megabájt memória kapott helyet. Ezeken túl készülék egyéb paraméterei teljesen megegyeznek a PX-716UFL DVD-íróéval. Az új jövevények ára egyelőre nem ismert.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.