Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 19. 09:20

Európába csak novemberben érkezik az új Nintendo Game Boy

A Nintendo tegnap bejelentette, hogy a tavasszal bemutatott Game Boy Micro hordozható konzol szeptember 13-án kerül a japán üzletekbe. Egy héttel később a készülék az Egyesült Államokban is megvásárolható lesz, az európai premier csak november 4-én esedékes.

HIRDETÉS

[HWSW] A Nintendo tegnap bejelentette, hogy a tavasszal bemutatott Game Boy Micro hordozható konzol szeptember 13-án kerül a japán üzletekbe. Egy héttel később a készülék az Egyesült Államokban is megvásárolható lesz, az európai premier csak november 4-én esedékes.

A Game Boy Micro képességeit tekintve megegyezik a Game Boy Advance-szal, ráadásul az áruk is azonos lesz. Az GB Micrón a GBA játékait lehet majd játszani. A két készülék közötti egyetlen különbség, hogy a GB Micro igen apró méretű, mindössze akkora mint egy mobiltelefon. A készülék 2 hüvelyk átlójú kijelzővel rendelkezik.

Érdekesség, hogy Japánban a Game Boy Micro némileg többe kerül majd a Game Boy Advance-nál, elemzők szerint a 2 ezer jenes (~4 ezer forintos) különbség túl magas. Hiroshi Kamide, a KBC Securities elemzője úgy véli, a GB Micro megjelenése ugyan fenntartja az érdeklődést a Game Boyok iránt de nem ez lesz az ünnepi szezon slágere.

A japán konzolgyártó előrejelzései szerint márciusig, az üzleti év végéig világszerte összesen 4 millió Game Boy Micro eladása várható. Ezt a célt a vállalat könnyedén elérheti, tekintve hogy a legutóbbi év során 15 millió Game Boy Advance talált gazdára. Az idén a Nintendo összesen 10,2 millió Game Boy Micro és Game Boy Advance konzol eladására számít.

Az több különféle színben megjelenő Game Boy Micróhoz természetesen új játékok is dukálnak, a Nintendo összesen három új Mario játékkal jelentkezik abból az alkalomból, hogy a GB Micro bemutatása egybeesik az eredeti Super Mario Brothers premierjének huszadik évfordulójával.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 13:59

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.