:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 13. 13:39

Kipróbálható a Flash Player 8

A Macromedia elérhetővé tette a Flash Player 8 nyilvános bétaváltozatát , vagyis bárki kipróbálhatja a Maelstrom kódnéven ismert szoftvert. A vállalat weboldalán olvasható tájékoztatás szerint a Windowson és Mac OS X-en futó bétaváltozatot fejlesztőknek és felhasználóknak egyaránt ajánlják, hogy ellenőrizzék, a program megfelelően játssza-e le a már meglevő Flash animációkat és nincsenek kompatibilitási problémái. A Macromedia várja a hibajelentéseket.

[HWSW] A Macromedia elérhetővé tette a Flash Player 8 nyilvános bétaváltozatát, vagyis bárki kipróbálhatja a Maelstrom kódnéven ismert szoftvert. A vállalat weboldalán olvasható tájékoztatás szerint a Windowson és Mac OS X-en futó bétaváltozatot fejlesztőknek és felhasználóknak egyaránt ajánlják, hogy ellenőrizzék, a program megfelelően játssza-e le a már meglevő Flash animációkat és nincsenek kompatibilitási problémái. A Macromedia várja a hibajelentéseket.

A Flash az utóbbi időben egyre szélesebb körben terjed, nem csak a PC-ken, hanem már mobiltelefonokon is. Egyre több olyan készülék kerül forgalomba -- főképp a Távol-Keleten -- amelyek képesek Flash animációk megjelenítésére. A Macromedia nem titkolt terve szerint a Flash nem csak animációként, játékként lehet jelen a telefonokban, hanem akár a teljes menürendszert is fel lehet építeni belőle. A FlashCast rendszer segítségével a mobiltelefon-szolgáltatók közvetlenül eljuttathatnak Flash tartalmat a készülékekre. A Macromedia szerint a rendszert két jelentős szolgáltató teszteli, részleteket azonban nem hoztak nyilvánosságra.

Eközben a vállalat lázasan fejleszti a következő Flash-készítőt, amelyet 8Ball kódnéven neveznek és amely már igazán közel jár a megjelenéshez, a Macromedia ígérete szerint a nyár végén a boltok polcaira kerülhet. Ebből nem lesz nyilvános bétaváltozat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.