Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 13. 13:39

Kipróbálható a Flash Player 8

A Macromedia elérhetővé tette a Flash Player 8 nyilvános bétaváltozatát , vagyis bárki kipróbálhatja a Maelstrom kódnéven ismert szoftvert. A vállalat weboldalán olvasható tájékoztatás szerint a Windowson és Mac OS X-en futó bétaváltozatot fejlesztőknek és felhasználóknak egyaránt ajánlják, hogy ellenőrizzék, a program megfelelően játssza-e le a már meglevő Flash animációkat és nincsenek kompatibilitási problémái. A Macromedia várja a hibajelentéseket.

[HWSW] A Macromedia elérhetővé tette a Flash Player 8 nyilvános bétaváltozatát, vagyis bárki kipróbálhatja a Maelstrom kódnéven ismert szoftvert. A vállalat weboldalán olvasható tájékoztatás szerint a Windowson és Mac OS X-en futó bétaváltozatot fejlesztőknek és felhasználóknak egyaránt ajánlják, hogy ellenőrizzék, a program megfelelően játssza-e le a már meglevő Flash animációkat és nincsenek kompatibilitási problémái. A Macromedia várja a hibajelentéseket.

A Flash az utóbbi időben egyre szélesebb körben terjed, nem csak a PC-ken, hanem már mobiltelefonokon is. Egyre több olyan készülék kerül forgalomba -- főképp a Távol-Keleten -- amelyek képesek Flash animációk megjelenítésére. A Macromedia nem titkolt terve szerint a Flash nem csak animációként, játékként lehet jelen a telefonokban, hanem akár a teljes menürendszert is fel lehet építeni belőle. A FlashCast rendszer segítségével a mobiltelefon-szolgáltatók közvetlenül eljuttathatnak Flash tartalmat a készülékekre. A Macromedia szerint a rendszert két jelentős szolgáltató teszteli, részleteket azonban nem hoztak nyilvánosságra.

Eközben a vállalat lázasan fejleszti a következő Flash-készítőt, amelyet 8Ball kódnéven neveznek és amely már igazán közel jár a megjelenéshez, a Macromedia ígérete szerint a nyár végén a boltok polcaira kerülhet. Ebből nem lesz nyilvános bétaváltozat.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról