Szerző: Ady Krisztián

2005. július 12. 11:04

Elsőként Svédországban indul el a Vodafone walkie-talkie szolgáltatása

A sikeres tesztelést követően a Vodafone elsőként Svédországban indítja el Push to Talk over Cellular (PoC) kommunikációs megoldását, mely adóvevőszerű, CB-rádióhoz hasonlatos kommunikációt biztosít. Az adott gomb megnyomását követően üzenetünk akár több partner számára is hallhatóvá válik. A Vodafone Sweden szeptemberben indítja el kereskedelmi szolgáltatását.

[HWSW] A sikeres tesztelést követően a Vodafone elsőként Svédországban indítja el Push to Talk over Cellular (PoC) kommunikációs megoldását, mely adóvevőszerű, CB-rádióhoz hasonlatos kommunikációt biztosít. Az adott gomb megnyomását követően üzenetünk akár több partner számára is hallhatóvá válik. A Vodafone Sweden szeptemberben indítja el kereskedelmi szolgáltatását.

A hagyományos telefonhívástól eltérően a PTT használatával a hang adatként továbbítódik és így a címzettek száma a konferenciahívás esetén megszokottnak akár többszöröse is lehet. A meglévő szolgáltatások mellett kiegészítésként használható PTT -- arra alkalmas készülékkel -- gyorsabb és egyszerűbb kommunikációt biztosíthat.

Az üzeneteket a telefon automatikusan fogadja, majd azonnal hallhatóvá teszi. A szolgáltatás előnyösen használható lesz a bűnmegelőzés, szállítmányozás, rendezvényszervezés vagy akár csak túrázás során is. A technikai hátteret GPRS/EDGE/3G csomagkapcsolt adathálózat biztosítja.


A szoftver már készen áll itthon is
Nokia 6680

A svédországi szolgáltató kínálatában már több Nokia mobiltelefon is megvásárolható, melyek támogatják a Push to Talk szolgáltatást. Ilyen többek között az itthon is kapható Nokia 5140, Nokia 6230i, Nokia 6020 és Nokia 6021 modellek, de képes a PTT (illetve PoC) használatára a harmadik generációs Nokia 6680 okostelefon is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról