:

Szerző: Ady Krisztián

2005. július 6. 11:58

Az ősszel érkezhetnek meg az első 8x-os kétrétegű DVD+R lemezek

[Clubic.com] A hatodik Asian Pacific szemináriumon a DVD+RW Szövetség bemutatta legfrissebb útitervét, mely szerint ősszel jelenhetnek meg az első 8x-os sebességgel írható DVD+R kétrétegű lemezek, melyek ilyen gyors írására már képesek lesznek a nyáron megjelenő új DVD-írók is. A 8x-os sebességről jövőre, 2006-ban léphetnek tovább a készülékek és médiák, 12x-es és végül 16x-os kétrétegű írási sebességet biztosítva. Ugyanekkor várható az újraírható DVD+RW lemezek írási sebességének hasonló értékűre növekedése is.

[Clubic.com] A hatodik "Asian Pacific" szemináriumon a DVD+RW Szövetség bemutatta legfrissebb útitervét, mely szerint ősszel jelenhetnek meg az első 8x-os sebességgel írható DVD+R kétrétegű lemezek, melyek ilyen gyors írására már képesek lesznek a nyáron megjelenő új DVD-írók is. A 8x-os sebességről jövőre, 2006-ban léphetnek tovább a készülékek és médiák, 12x-es és végül 16x-os kétrétegű írási sebességet biztosítva. Ugyanekkor várható az újraírható DVD+RW lemezek írási sebességének hasonló értékűre növekedése is.

Az útiterv szerint a kétrétegű, 8,5 gigabájtos, újraírható DVD+RW lemezek megszületése 2005 végén, 2006 elején várható. A médiák ára lassan, de folyamatosan csökken: jelenleg egy kétrétegű DVD+R lemez körülbelül 9,9 euróba, egy 5-darabos csomag pedig 24,9 euróba kerül az európai üzletekben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.