Szerző: Ady Krisztián

2005. július 6. 11:58

Az ősszel érkezhetnek meg az első 8x-os kétrétegű DVD+R lemezek

[Clubic.com] A hatodik Asian Pacific szemináriumon a DVD+RW Szövetség bemutatta legfrissebb útitervét, mely szerint ősszel jelenhetnek meg az első 8x-os sebességgel írható DVD+R kétrétegű lemezek, melyek ilyen gyors írására már képesek lesznek a nyáron megjelenő új DVD-írók is. A 8x-os sebességről jövőre, 2006-ban léphetnek tovább a készülékek és médiák, 12x-es és végül 16x-os kétrétegű írási sebességet biztosítva. Ugyanekkor várható az újraírható DVD+RW lemezek írási sebességének hasonló értékűre növekedése is.

[Clubic.com] A hatodik "Asian Pacific" szemináriumon a DVD+RW Szövetség bemutatta legfrissebb útitervét, mely szerint ősszel jelenhetnek meg az első 8x-os sebességgel írható DVD+R kétrétegű lemezek, melyek ilyen gyors írására már képesek lesznek a nyáron megjelenő új DVD-írók is. A 8x-os sebességről jövőre, 2006-ban léphetnek tovább a készülékek és médiák, 12x-es és végül 16x-os kétrétegű írási sebességet biztosítva. Ugyanekkor várható az újraírható DVD+RW lemezek írási sebességének hasonló értékűre növekedése is.

Az útiterv szerint a kétrétegű, 8,5 gigabájtos, újraírható DVD+RW lemezek megszületése 2005 végén, 2006 elején várható. A médiák ára lassan, de folyamatosan csökken: jelenleg egy kétrétegű DVD+R lemez körülbelül 9,9 euróba, egy 5-darabos csomag pedig 24,9 euróba kerül az európai üzletekben.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról