Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 5. 13:33

Magyarországon is elérhetők lesznek az Intel műszaki felsőoktatási tananyagai

Az Intel kiemelt műszaki felsőoktatási tananyagai szeptembertől Magyarországon is elérhetővé válnak -- jelentették be Budapesten. A világhálón angol nyelven már ma is elérhető anyagok fordítását az Oktatási Minisztérium végzi majd el, Magyar Bálint miniszter szerint a következő tanév végére már az Intel által közzétett összes anyag elérhető lesz a hazai felsőoktatási intézmények számára.

[HWSW] Az Intel kiemelt műszaki felsőoktatási tananyagai szeptembertől Magyarországon is elérhetővé válnak -- jelentették be Budapesten. A világhálón angol nyelven már ma is elérhető anyagok fordítását az Oktatási Minisztérium végzi majd el, Magyar Bálint miniszter szerint a következő tanév végére már az Intel által közzétett összes anyag elérhető lesz a hazai felsőoktatási intézmények számára.

Az Intel felsőoktatási tananyagai a processzorok tervezésével és gyártásával kapcsolatos információkon túl olyan területeket ölelnek fel, mint a mikroelektronikai technológiák, a hálózati processzorok, a beágyazott számítástechnika, vagy a vezeték nélküli megoldások. A gyártás és a konkrét megoldások gyakorlati kérdéseire felépített oktatási anyagaik jelentős segítséget nyújthatnak a hazai elméleti oktatás fejlesztéséhez is, illetve hozzásegíthetik a magyar hallgatókat gyakorlati ismeretek, tapasztalatok megszerzéséhez.

Gacsal József, az Intel üzletfejlesztési igazgatója elmondta, az Intel számára fontos, hogy a jövő műszaki szakemberei minél jobban ismerjék a jelen és a jövő technológiáit. Az Intel műszaki felsőoktatási programjait is e célból fejlesztették ki.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról