Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 5. 13:14

Jó évet zárt a hazai Oracle-leányvállalat

Eredményesen zárta az Oracle Hungary a májusban véget ért 2005-ös pénzügyi évet, a cég kiemelkedő eredményt ért el az alkalmazás-értékesítés terén, ez az üzletága 75 százalékos növekedést könyvelhetett el. Az Oracle Hungary bevételének több mint fele partnereken keresztül folyt be, akik közül a legsikeresebbeket díjjal jutalmazta a cég. A vállalat másik kiemelkedően sikeres üzletága a tanácsadás volt, amely több mint 20%-os növekedés ért el.

[HWSW] Eredményesen zárta az Oracle Hungary a májusban véget ért 2005-ös pénzügyi évet, a cég kiemelkedő eredményt ért el az alkalmazás-értékesítés terén, ez az üzletága 75 százalékos növekedést könyvelhetett el. Az Oracle Hungary bevételének több mint fele partnereken keresztül folyt be, akik közül a legsikeresebbeket díjjal jutalmazta a cég. A vállalat másik kiemelkedően sikeres üzletága a tanácsadás volt, amely több mint 20%-os növekedés ért el.

Miközben a hazai piacon az Oracle őrzi vezető pozícióját az adatbázisok terén, addig jelentős előrelépést könyvelhetett el a 2005-ös pénzügyi évben az üzleti alkalmazások terén. A kereslet növekedése elsősorban a legnagyobb cégekre és a középvállalatokra jellemző: egyrészt a nagyvállalatok múlt évi kedvező eredményei pezsdítették fel a piacot 2004 utolsó negyedévében, másrészt a középvállalati szektorban nőtt az alkalmazások iránti kereslet. Kedvezően hatott továbbá a bevételekre, hogy növekszik az alkalmazások legújabb verzióit használók száma, így az elmúlt évek során megjelent jelentős fejlesztések is elérhetővé váltak a korábbi ügyfelek számára.

A piac stagnálását egyelőre az EU-s források nem mozdították előre jelentősen, a pályázatok hosszú átfutási ideje miatt ezek hatása még kevéssé érezhető. A vállalat az elkövetkező évben elsősorban az alkalmazások területén vár további növekedést. Az Oracle prognózisa szerint továbbra is a pénzügyi szektor fogja a húzóágazatot jelenteni, valamint a közigazgatásban is elmozdulás várható. Az EU-s támogatások az év során eljutnak a KKV szektor cégeihez, amely várhatóan az informatikai beruházási kedvre is kedvező hatással lesz.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

haláleset

1

Meghalt a Samsung elnöke

2020. október 26. 12:08

A vitatott módszereiről híres vezetőt 78 éves korában, többéves kórházi ápolás után érte a halál.