Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Jó évet zárt a hazai Oracle-leányvállalat

Bodnár Ádám, 2005. július 05. 13:14
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Eredményesen zárta az Oracle Hungary a májusban véget ért 2005-ös pénzügyi évet, a cég kiemelkedő eredményt ért el az alkalmazás-értékesítés terén, ez az üzletága 75 százalékos növekedést könyvelhetett el. Az Oracle Hungary bevételének több mint fele partnereken keresztül folyt be, akik közül a legsikeresebbeket díjjal jutalmazta a cég. A vállalat másik kiemelkedően sikeres üzletága a tanácsadás volt, amely több mint 20%-os növekedés ért el.

[HWSW] Eredményesen zárta az Oracle Hungary a májusban véget ért 2005-ös pénzügyi évet, a cég kiemelkedő eredményt ért el az alkalmazás-értékesítés terén, ez az üzletága 75 százalékos növekedést könyvelhetett el. Az Oracle Hungary bevételének több mint fele partnereken keresztül folyt be, akik közül a legsikeresebbeket díjjal jutalmazta a cég. A vállalat másik kiemelkedően sikeres üzletága a tanácsadás volt, amely több mint 20%-os növekedés ért el.

Miközben a hazai piacon az Oracle őrzi vezető pozícióját az adatbázisok terén, addig jelentős előrelépést könyvelhetett el a 2005-ös pénzügyi évben az üzleti alkalmazások terén. A kereslet növekedése elsősorban a legnagyobb cégekre és a középvállalatokra jellemző: egyrészt a nagyvállalatok múlt évi kedvező eredményei pezsdítették fel a piacot 2004 utolsó negyedévében, másrészt a középvállalati szektorban nőtt az alkalmazások iránti kereslet. Kedvezően hatott továbbá a bevételekre, hogy növekszik az alkalmazások legújabb verzióit használók száma, így az elmúlt évek során megjelent jelentős fejlesztések is elérhetővé váltak a korábbi ügyfelek számára.

A piac stagnálását egyelőre az EU-s források nem mozdították előre jelentősen, a pályázatok hosszú átfutási ideje miatt ezek hatása még kevéssé érezhető. A vállalat az elkövetkező évben elsősorban az alkalmazások területén vár további növekedést. Az Oracle prognózisa szerint továbbra is a pénzügyi szektor fogja a húzóágazatot jelenteni, valamint a közigazgatásban is elmozdulás várható. Az EU-s támogatások az év során eljutnak a KKV szektor cégeihez, amely várhatóan az informatikai beruházási kedvre is kedvező hatással lesz.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.