:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 5. 13:14

Jó évet zárt a hazai Oracle-leányvállalat

Eredményesen zárta az Oracle Hungary a májusban véget ért 2005-ös pénzügyi évet, a cég kiemelkedő eredményt ért el az alkalmazás-értékesítés terén, ez az üzletága 75 százalékos növekedést könyvelhetett el. Az Oracle Hungary bevételének több mint fele partnereken keresztül folyt be, akik közül a legsikeresebbeket díjjal jutalmazta a cég. A vállalat másik kiemelkedően sikeres üzletága a tanácsadás volt, amely több mint 20%-os növekedés ért el.

[HWSW] Eredményesen zárta az Oracle Hungary a májusban véget ért 2005-ös pénzügyi évet, a cég kiemelkedő eredményt ért el az alkalmazás-értékesítés terén, ez az üzletága 75 százalékos növekedést könyvelhetett el. Az Oracle Hungary bevételének több mint fele partnereken keresztül folyt be, akik közül a legsikeresebbeket díjjal jutalmazta a cég. A vállalat másik kiemelkedően sikeres üzletága a tanácsadás volt, amely több mint 20%-os növekedés ért el.

Miközben a hazai piacon az Oracle őrzi vezető pozícióját az adatbázisok terén, addig jelentős előrelépést könyvelhetett el a 2005-ös pénzügyi évben az üzleti alkalmazások terén. A kereslet növekedése elsősorban a legnagyobb cégekre és a középvállalatokra jellemző: egyrészt a nagyvállalatok múlt évi kedvező eredményei pezsdítették fel a piacot 2004 utolsó negyedévében, másrészt a középvállalati szektorban nőtt az alkalmazások iránti kereslet. Kedvezően hatott továbbá a bevételekre, hogy növekszik az alkalmazások legújabb verzióit használók száma, így az elmúlt évek során megjelent jelentős fejlesztések is elérhetővé váltak a korábbi ügyfelek számára.

A piac stagnálását egyelőre az EU-s források nem mozdították előre jelentősen, a pályázatok hosszú átfutási ideje miatt ezek hatása még kevéssé érezhető. A vállalat az elkövetkező évben elsősorban az alkalmazások területén vár további növekedést. Az Oracle prognózisa szerint továbbra is a pénzügyi szektor fogja a húzóágazatot jelenteni, valamint a közigazgatásban is elmozdulás várható. Az EU-s támogatások az év során eljutnak a KKV szektor cégeihez, amely várhatóan az informatikai beruházási kedvre is kedvező hatással lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.