Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Teszteli a CB-szerű kommunikációt nyújtó Push-To-Talk szolgáltatást a T-Mobile

Ady Krisztián, 2005. július 05. 11:43
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A T-Mobile Magyarországon elsőként az Országos Polgárőr Szövetséggel együttműködve teszteli legújabb kommunikációs megoldását, a Push To Talk-ot (PTT). A jól ismert CB-hez, egy irányú adó-vevőhöz hasonló, de annak korszerűbb, távolsági korlátokat is legyőző változatával a hang sok címzetthez juthat el egyszerre.

hirdetés
[HWSW] A T-Mobile Magyarországon elsőként az Országos Polgárőr Szövetséggel együttműködve teszteli legújabb kommunikációs megoldását, a Push To Talk-ot (PTT). A jól ismert CB-hez, egy irányú adó-vevőhöz hasonló, de annak korszerűbb, távolsági korlátokat is legyőző változatával a hang sok címzetthez juthat el egyszerre.

A készülékbe mondott rövid hangüzenet egyetlen gombnyomást követően akár egyetlen partnerhez, vagy egy egész címlista címzettjeihez juthat el rövid idő alatt. A hagyományos telefonhívástól eltérően a PTT használatával a hang adatként továbbítódik és így a címzettek száma a konferenciahívás esetén megszokottnak akár többszöröse is lehet. A meglévő szolgáltatások mellett kiegészítésként használható PTT -- arra alkalmas készülékkel -- gyorsabb és egyszerűbb kommunikációt biztosíthat.

Az üzeneteket a telefon automatikusan fogadja, majd azonnal hallhatóvá teszi azt. A szolgáltatás előnyösen használható lesz a bűnmegelőzés, szállítmányozás, rendezvényszervezés vagy akár csak túrázás során is. A technikai hátteret a csomagkapcsolt adathálózat biztosítja: a szolgáltatás a T-Mobile GPRS/EDGE/3G hálózatán lesz használható, már néhány most is kapható Nokia készülék (Nokia 6170, 5140, 6020, 6680) segítségével. A kereskedelmi bevezetést követően a PTT előfizetéses és Domino kártyás ügyfelek számára egyaránt elérhető lesz.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!