Szerző: Ady Krisztián

2005. július 05. 11:43:42

Teszteli a CB-szerű kommunikációt nyújtó Push-To-Talk szolgáltatást a T-Mobile

A T-Mobile Magyarországon elsőként az Országos Polgárőr Szövetséggel együttműködve teszteli legújabb kommunikációs megoldását, a Push To Talk-ot (PTT). A jól ismert CB-hez, egy irányú adó-vevőhöz hasonló, de annak korszerűbb, távolsági korlátokat is legyőző változatával a hang sok címzetthez juthat el egyszerre.

[HWSW] A T-Mobile Magyarországon elsőként az Országos Polgárőr Szövetséggel együttműködve teszteli legújabb kommunikációs megoldását, a Push To Talk-ot (PTT). A jól ismert CB-hez, egy irányú adó-vevőhöz hasonló, de annak korszerűbb, távolsági korlátokat is legyőző változatával a hang sok címzetthez juthat el egyszerre.

A készülékbe mondott rövid hangüzenet egyetlen gombnyomást követően akár egyetlen partnerhez, vagy egy egész címlista címzettjeihez juthat el rövid idő alatt. A hagyományos telefonhívástól eltérően a PTT használatával a hang adatként továbbítódik és így a címzettek száma a konferenciahívás esetén megszokottnak akár többszöröse is lehet. A meglévő szolgáltatások mellett kiegészítésként használható PTT -- arra alkalmas készülékkel -- gyorsabb és egyszerűbb kommunikációt biztosíthat.

Az üzeneteket a telefon automatikusan fogadja, majd azonnal hallhatóvá teszi azt. A szolgáltatás előnyösen használható lesz a bűnmegelőzés, szállítmányozás, rendezvényszervezés vagy akár csak túrázás során is. A technikai hátteret a csomagkapcsolt adathálózat biztosítja: a szolgáltatás a T-Mobile GPRS/EDGE/3G hálózatán lesz használható, már néhány most is kapható Nokia készülék (Nokia 6170, 5140, 6020, 6680) segítségével. A kereskedelmi bevezetést követően a PTT előfizetéses és Domino kártyás ügyfelek számára egyaránt elérhető lesz.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 13:22

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.