Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 5. 10:01

Lassult a növekedés a félvezetőiparban

Májusban enyhén lassult a félvezetők forgalmának növekedése, azonban a számítógépek és a mobiltelefonok iránti igény miatt a piac továbbra is bővül. Tavaly májushoz képest az eladások 4,1 százalékkal nőttek, de áprilishoz képest 0,5 százalékkal visszaestek -- adta hírül a World Semiconductors Trade Statistics szövetség.

[HWSW] Májusban enyhén lassult a félvezetők forgalmának növekedése, azonban a számítógépek és a mobiltelefonok iránti igény miatt a piac továbbra is bővül. Tavaly májushoz képest az eladások 4,1 százalékkal nőttek, de áprilishoz képest 0,5 százalékkal visszaestek -- adta hírül a World Semiconductors Trade Statistics szövetség.

A legélénkebb kereslet továbbra is a Távol-Keleten volt érzékelhető, itt az eladások 11 százalékkal nőttek tavaly májushoz képest, bár a növekedés lassulását jól jelzi hogy áprilisban a fellendülés még 14 százalékos volt. Az európai és amerikai chipeladások 0,1 százalékkal nőttek, Japánban azonban 2,7 százalékkal visszaestek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról