:

Szerző: Ady Krisztián

2005. július 4. 14:03

Tovább növelhetik a noteszgépek üzemidejét a Hitachi új mobil merevlemezei

[Clubic.com] A Hitachi augusztustól szállítja következő generációs mobil merevlemezeit, melyek használatával további perceket nyerhetnek a hordozható számítógépek tulajdonosai. A 4200-as percenkénti fordulatszámon pörgő Travelstar 4K120 merevlemezek a HiVERt (Hitachi Voltage Efficiency Regulator) technológiának köszönhetően 30 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak.

[Clubic.com] A Hitachi augusztustól szállítja következő generációs mobil merevlemezeit, melyek használatával további perceket nyerhetnek a hordozható számítógépek tulajdonosai. A 4200-as percenkénti fordulatszámon pörgő Travelstar 4K120 merevlemezek a "HiVERt" (Hitachi Voltage Efficiency Regulator) technológiának köszönhetően 30 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak.

Az alacsonyabb energiafogyasztás jótékony hatással van a noteszgépek összfogyasztására is, a Hitachi szerint a beépített technológia által biztosított, megmaradt energia akár 20 perccel is megnövelheti egy "általánosan" használt noteszgép akkumulátoros üzemidejét. A 20 perces üzemidőnökekedés jelentősnek mondható.

Az új Travelstar merevlemezek egyelőre ismeretlen kapacitásban lesznek kaphatók. Az új generáció nem csak kevesebb energiát fogyaszt -- így kevésbé melegszik --, hanem a merevlemez élettartamát is sikerült tovább növelni. Az egyre erősebb noteszgépeket számtalan esetben használják már multimédiás állományok lejátszására is, így a Hitachi a merevlemezeket ilyen felhasználásra is optimalizálta. A 4K120 vonal valószínűleg a Hitachi utolsó 4200-as fordulatszámú termékvonala lesz, ezt követően már csak 5400-as és 7200-as fordulatszámú mobil merevlemezeket fog gyártani.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.