Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 6. 15:39

Tanácsadói szolgáltatáscsomag kis- és középvállalatoknak

Új, rendszerintegrációval kapcsolatos tanácsadói szolgáltatáscsomagot jelentett be a siNAXis. A vállalat által nyújtott termékfüggetlen átvilágítás a régióban eddig csak a nagyvállalati piacon volt elérhető.

[HWSW] Új, rendszerintegrációval kapcsolatos tanácsadói szolgáltatáscsomagot jelentett be a siNAXis. A vállalat által nyújtott termékfüggetlen átvilágítás a régióban eddig csak a nagyvállalati piacon volt elérhető.

A siNAXis kezdeményezése elsősorban kis- és középvállalatok döntéshozói számára kínál lehetőséget, hogy ERP-rendszer bevezetése előtt feltérképezzék és elemezzék vállalatuk folyamatait. A termékfüggetlen átvilágítás célja a feladat és a kiválasztás szempontjainak pontos meghatározása, mely a tender kiírását is nagymértékben segítheti.

A módszer legnagyobb előnye a rendszerektől való függetlensége: az üzleti igényekre koncentrál, és nem egyik vagy másik szoftver előnyeinek kihangsúlyozása mentén igyekszik dokumentálni az ügyfelek folyamatait. A siNAXis munkatársai kidolgoztak egy erős informatikai támogatottságú, átfogó felmérési módszertant, amellyel átlagosan 5-10 munkanap alatt teljes képet alkotnak a megbízó üzleti folyamatairól és a vállalatirányítási rendszerekkel kapcsolatos igényeiről.

A módszer lényege egy részletes kérdőíves felmérés, amelyre őszinte és pontos válaszokat adva a cégvezetés és a kulcsfelhasználók mintegy tükröt adnak a cégről, a valódi igényekről és azok fontosságáról. Az így elkészült, rendszerfüggetlen felmérési dokumentáció segítségével olyan kiválasztási eljárás indulhat el, amely lehetővé teszi a leginkább megfelelő rendszer megtalálását, a pályázók ajánlatainak összehasonlításán keresztül.

a címlapról