:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 1. 10:34

Harmadával nőtt a PalmOne profitja

Váratlanul erős negyedévet zárt a PalmOne, a májusban véget ért negyedik pénzügyi negyedév 33 százalékkal növekedő nyereséget hozott. A vállalat emellett a jelenlegi negyedévre az elemzői várakozásokat felülmúló előrejelzést tett közzé. A kedvező hírek hatására a cég részvényeinek árfolyama 10 százalékkal ugrott meg.

[HWSW] Váratlanul erős negyedévet zárt a PalmOne, a májusban véget ért negyedik pénzügyi negyedév 33 százalékkal növekedő nyereséget hozott. A vállalat emellett a jelenlegi negyedévre az elemzői várakozásokat felülmúló előrejelzést tett közzé. A kedvező hírek hatására a cég részvényeinek árfolyama 10 százalékkal ugrott meg.

A negyedik pénzügyi negyedévben a PalmOne -- amely hamarosan visszaváltoztatja a nevét Palmra -- bevétele 335,8 millió dollár tett ki, a nettó nyereség pedig 17,7 millió dollárra, részvényenként 35 centre rúgott. Egy évvel korábban a vállalat 267,4 millió dollár forgalom mellett 13,3 millió dollár profitot tudott felmutatni. Az egyszeri tételek nélkül a nyereség részvényenként 37 cent volt, az elemzők csupán 31 centet vártak.

Ed Colligan elnök-vezérigazgató elégedetten nyilatkozott az eredményekről. Elmondása szerint a negyedév során a Trei okostelefonokból 250 százalékkal többet adtak el mint egy évvel korábban és 57 százalékkal többet mint a megelőző negyedévben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.