:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 30. 11:22

Az Intel vezére szerint cége törvényesen versenyez a piacon

Paul Otellini
Paul Otellini
[HWSW] Paul Otellini, az Intel elnök-vezérigazgatója Paul Otellini ma szűkszvú nyilatkozatot tett közzé az AMD által hétfpőn indított perrel kapcsolatosan. "Az Intel mindig tiszteletben tartotta azon országok törvényeit, amelyekben működik" -- mondta Otellini. "Agresszíven és ugyanakkor tisztességesen versenyzünk azért, hogy biztosítani tudjuk ügyfeleink számára a legjobb értéket. Ez a jövőben sem fog változni."

Amint arról beszámoltunk, az AMD azzal vádolja az Intelt, hogy tisztességtelen piaci eszközöket vet be annak érdekében, hogy a PC-gyártók ne vásároljanak a versenytárs processzorgyártók termékeiből. "Az évek során az Intel több trösztellenes és egyéb jogi eljárásba lett belevonva. Ezen eljárások mindegyike számunkra pozitívan zárult. Teljes mértékben tagadjuk az AMD vádjait és hisszük, hogy ezen legújabb per is ugyanúgy kedvezően zárul le, mint a korábbiak" -- mondta Otellini.

Az AMD hétfőn juttatta el keresetét Delaware állam szövetségi bíróságához, szakértők szerint a perrel kapcsolatos meghallgatások legkorábban 2006 végén kezdődhetnek meg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 05:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.