Szerző: Ady Krisztián

2005. június 30. 10:19

Hamarosan MSN-ről is küldhetünk üzenetet a Vodafone-os mobiltelefonokra

A Microsoft és a Vodafone hamarosan átjárható hálózatot és üzenetküldési lehetőséget kínál a Vodafone Messenger és az MSN Messenger regisztrált felhasználóinak. A Vodafone számos hálózatában -- így hazánkban is -- már jóideje elérhető saját, Vodafone Messenger azonnali üzenetküldő szolgáltatása, mely egy Vodafone-os PC-s alkalmazásból, illetve a live! menüvel rendelkező telefonokba épített szoftverből áll. A Vodafone Messenger segítségével üzenetet küldhetünk az előfizető mobiltelefonjára egy másik live!-os mobiltelefonról, illetve számítógépről.

[HWSW] A Microsoft és a Vodafone hamarosan átjárható hálózatot és üzenetküldési lehetőséget kínál a Vodafone Messenger és az MSN Messenger regisztrált felhasználóinak. A Vodafone számos hálózatában -- így hazánkban is -- már jóideje elérhető saját, Vodafone Messenger azonnali üzenetküldő szolgáltatása, mely egy Vodafone-os PC-s alkalmazásból, illetve a live! menüvel rendelkező telefonokba épített szoftverből áll. A Vodafone Messenger segítségével üzenetet küldhetünk az előfizető mobiltelefonjára egy másik live!-os mobiltelefonról, illetve számítógépről.

A tegnap bejelentett tervek szerint a két cég együttműködésének köszönhetően hamarosan a lényegesen elterjedtebb MSN Messenger is alkalmas lesz majd arra, hogy a Vodafone Messenger felhasználók mobiltelefonjaira üzenetet küldhessünk, illetve hogy a telefonon láthassuk mely MSN-es partnerünk online. Eddig a PC-s használathoz speciális Vodafone Messenger kliensre volt szükség.

A Vodafone felhasználói az SMS-díjaknál alacsonyabb díjat fizetnek a Vodafone Messengeren keresztül küldött üzenetekért, azonban számlájukat terhelheti még a GPRS-elérés díja is. A Vodafone Messenger hálózatába küldött üzenetekért az MSN Messenger felhasználóknak is fizetni kell majd, melyeket különböző csomagokon keresztül egyenlíthetnek majd ki.

Az MSN Messenger azonnali üzenetküldő szoftvernek jelenleg több mint 165 millió felhasználója van világszerte, míg a Vodafone 155 millió mobilelőfizetővel rendelkezik, mely előfizetői bázis jelentős része potenciális felhasználó lehet egy ilyen bővített szolgáltatás bevezetésekor. Az SMS-üzenetekkel ellentétben az így folytatott beszélgetés azonnal megjelenik a másik fél képernyőjén, a szöveg pedig folyamatosan látható marad. Számos telefon rendelkezik SMS-eken alapuló chat lehetőséggel, ennél azonban olcsóbb megoldást nyújthat a Vodafone Messenger.

A Microsoft MSN és a Vodafone várhatóan még az év vége előtt bevezeti új szolgáltatását Európa számos országában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról