Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 30. 08:40

Június helyett csak júliusban jön a Nokia N90 okostelefonja

A Nokia megerősítette azokat a híreket, amelyek szerint kénytelen elhalasztani az autofókuszos Carl Zeiss optikával felszerelt N90 mobiltelefonjának piaci bevezetését. A finn mobilgyártó szerint a késés oka, hogy a finomhangolás a vártnál tovább tart. Az eredeti tervek szerint az N90-nek június közepén kellett volna a boltokba kerülni, a telefon végül azonban csak júliustól lesz kapható.

HIRDETÉS

[HWSW] A Nokia megerősítette azokat a híreket, amelyek szerint kénytelen elhalasztani az autofókuszos Carl Zeiss optikával felszerelt N90 mobiltelefonjának piaci bevezetését. A finn mobilgyártó szerint a késés oka, hogy a "finomhangolás" a vártnál tovább tart. Az eredeti tervek szerint az N90-nek június közepén kellett volna a boltokba kerülni, a telefon végül azonban csak júliustól lesz kapható.

Az N90 egyértelmű válasz a Sony Ericsson, a Samsung és a Siemens legújabb telefonjai által keltett versenyre. Az N90-be épített autofókuszos, Carl Zeiss optikával és teljes, kompakt digitális fényképezőgépekre jellemző képességekkel ellátott kamera 2 megapixeles fotókat készíthet el, melyeket a beépített vaku és makro mód tesz még élvezhetőbbé, élesebbé.

A Series 60 operációs rendszert futtató okostelefon kép- és videoszerkesztő funkciókkal is rendelkezik, az elkészített MPEG4 formátumú mozgóképeket rögtön a telefonon is "megvághatjuk". A széthajtható, kagylóformájú, LG-módra elforgatható, dönthető főkijelző 352x416 pixeles felbontású, míg a külső kijelző 128x128 pixelnyi tartalmat jeleníthet meg 65 ezer színben.

Az elkészített képeket néhány gombnyomással nyomtatóra is küldhetjük vezeték nélküli, Bluetooth kapcsolat segítségével, ehhez csupán egy PictBridge-kompatibiilis nyomtatóra lesz szükség. A kisméretű RS-MMC memóriakártyára mentett képeket azt fogadni képes nyomtatóba is helyezhetjük. A Nokia N90 beépített memóriája 31 megabájtnyi, de a készülékhez egy 64 megabájtos RS-MMC kártyát is mellékelnek.

A Nokia multimédás telefonja emellett egy teljes értékű harmadik generációs készülék is, mely kétirányú videohívást, videomegosztást és push e-mail szolgáltatásokat is kínál. A WCDMA mellett a telefon támogatja a 900/1800/1900 MHz-es GSM-hálózatokat és az EDGE adatátvitelt is.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 18:49

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.