Szerző: Ady Krisztián

2005. június 28. 14:08

Nagyobb lefedettséget és adatátviteli sebességet ígérnek a U.S.Robotics új hálózati eszközei

[Clubic.com] Újabb gyártóval bővült a kísérletezők köre, az amerikai U.S.Robotics is bemutatta első pre, azaz előzetes 802.11n kompatibilitással rendelkező vezeték nélküli hálózati termékvonalát. A MAXg márkanévvel piacra dobott új eszközök szabványosításra váró technológiákat alkalmaznak a nagyobb adatátviteli sebesség és lefedettségi terület érdekében.

HIRDETÉS

[Clubic.com] Újabb gyártóval bővült a "kísérletezők" köre, az amerikai U.S.Robotics is bemutatta első "pre", azaz előzetes 802.11n kompatibilitással rendelkező vezeték nélküli hálózati termékvonalát. A MAXg márkanévvel piacra dobott új eszközök szabványosításra váró technológiákat alkalmaznak a nagyobb adatátviteli sebesség és lefedettségi terület érdekében.

A más MIMO technológiájú eszközökhöz képest lényegesen kedvezőbb áron kapható MAXg hálózati eszközök 125 megabit/s-os adatviteli sebességet ígérnek 50 százalékkal nagyobb területi lefedettség mellett a jelenleg kapható 802.11g szabványú eszközökhöz képest. A MIMO technológiájú eszközök két vagy több, egymást nem zavaró rádiócsatornát használnak egyidőben a maximális sávszélesség eléréséhez az eddig is rendelkezésre álló spektrumban.

A U.S.Robotics mellett már a Belkin, a Linksys és a Netgear is piacra dobott még szabványosítás alatt álló technológiákat alkalmazó hálózati berendezéseket. A U.S.Robotics MAXg termékvonala egy ADSL2+ modemet is tartalmazó vezeték nélküli rotuerből, egy MAXg PCMCIA kártyából és egy USB-s WLAN-adapterből áll. A USR9108 típusjelzésű routerben nem csak ADSL-modem és hozzáférési pont, hanem egy USB-s nyomtatószerver és négyportos switch is található.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 15:07

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.