Szerző: Ady Krisztián

2005. június 28. 14:08:09

Nagyobb lefedettséget és adatátviteli sebességet ígérnek a U.S.Robotics új hálózati eszközei

[Clubic.com] Újabb gyártóval bővült a kísérletezők köre, az amerikai U.S.Robotics is bemutatta első pre, azaz előzetes 802.11n kompatibilitással rendelkező vezeték nélküli hálózati termékvonalát. A MAXg márkanévvel piacra dobott új eszközök szabványosításra váró technológiákat alkalmaznak a nagyobb adatátviteli sebesség és lefedettségi terület érdekében.

[Clubic.com] Újabb gyártóval bővült a "kísérletezők" köre, az amerikai U.S.Robotics is bemutatta első "pre", azaz előzetes 802.11n kompatibilitással rendelkező vezeték nélküli hálózati termékvonalát. A MAXg márkanévvel piacra dobott új eszközök szabványosításra váró technológiákat alkalmaznak a nagyobb adatátviteli sebesség és lefedettségi terület érdekében.

A más MIMO technológiájú eszközökhöz képest lényegesen kedvezőbb áron kapható MAXg hálózati eszközök 125 megabit/s-os adatviteli sebességet ígérnek 50 százalékkal nagyobb területi lefedettség mellett a jelenleg kapható 802.11g szabványú eszközökhöz képest. A MIMO technológiájú eszközök két vagy több, egymást nem zavaró rádiócsatornát használnak egyidőben a maximális sávszélesség eléréséhez az eddig is rendelkezésre álló spektrumban.

A U.S.Robotics mellett már a Belkin, a Linksys és a Netgear is piacra dobott még szabványosítás alatt álló technológiákat alkalmazó hálózati berendezéseket. A U.S.Robotics MAXg termékvonala egy ADSL2+ modemet is tartalmazó vezeték nélküli rotuerből, egy MAXg PCMCIA kártyából és egy USB-s WLAN-adapterből áll. A USR9108 típusjelzésű routerben nem csak ADSL-modem és hozzáférési pont, hanem egy USB-s nyomtatószerver és négyportos switch is található.

a címlapról