Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 27. 16:06

RSS-támogatás az Internet Explorerben és a Longhornban

[News.com] A Microsoft pénteken bejelentette, hogy az Internet Explorer 7 és a Windows következő változata, a Longhorn egyaránt támogatni fogja az RSS (Really Simple Syndication) technológiát. Szerintünk az RSS lesz a kulcsa annak, ahogy az emberek a jövőben használni fogják az internetet -- mondta Gary Schare, a Microsoft Windows-részlegének stratégiai termékmenedzsment-igazgatója. Éppen ezért a Longhornban az operációs rendszerbe integráljuk.

[News.com] A Microsoft pénteken bejelentette, hogy az Internet Explorer 7 és a Windows következő változata, a Longhorn egyaránt támogatni fogja az RSS (Really Simple Syndication) technológiát. "Szerintünk az RSS lesz a kulcsa annak, ahogy az emberek a jövőben használni fogják az internetet" -- mondta Gary Schare, a Microsoft Windows-részlegének stratégiai termékmenedzsment-igazgatója. "Éppen ezért a Longhornban az operációs rendszerbe integráljuk."

Az RSS-t ma leginkább weboldalak, blogok vagy podcastok tulajdonosai használják, hogy értesítsék felhasználóikat a frissítésekről. A HWSW-nek is van RSS hírcsatornája, amelyre ha valaki feliratkozik, értesítést kap a legfrissebb hírek, cikkek megjelenéséről.

Az Internet Explorerben ugyanolyan egyszerű lesz majd az RSS-csatornákra feliratkozni, mint most egy weboldalt a kedvencek közé helyezni. A Longhorn már kiterjedt támogatást biztosít az RSS-hez, illetve az arra írt alkalmazások is kihasználhatják a technológiát. A redmondi cég tervei szerint a Longhornba épített RSS-adattárat nem csak az Internet Explorer, hanem az összes böngésző, illetve az összes szoftver elérheti, például egy naptárprogram automatikusan felvenné az RSS-ben érkező bejegyzéseket, például tárgyalások időpontjait.

Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a Longhorn pontosan hogyan profitál majd az RSS-ből. Amikor a Microsoft először bemutatta a Longhornt, volt benne egy "sidebar", egy oldalsó felhasználói felület, amely számtalan információ, például RSS csatornák megjelenítésére is alkalmas. Schare elmondása szerint azonban ez a legújabb Longhorn-tervekben már nem szerepel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról