Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 23. 15:23

Növekedő bevétel és veszteség az ATI-nál

Közzétette május 31-én véget ért harmadik pénzügyi negyedévének eredményeit az ATI Technologies. A vállalat az időszakban 530 millió dollár bevételt ért el, ez 8 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. A harmadik negyedévet az ATI 400 ezer dollár veszteséggel zárta, egy évvel korábban a cég 49 millió dollár nyereségről számolt be. Az egyszeri tételeket figyelmen kívül hagyva a cég profitja 8,5 millió dollár lett volna, ezen az alapon számítva tavaly az ATI 50,5 millió dollár eredményt ért el.

HIRDETÉS

[HWSW] Közzétette május 31-én véget ért harmadik pénzügyi negyedévének eredményeit az ATI Technologies. A vállalat az időszakban 530 millió dollár bevételt ért el, ez 8 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. A harmadik negyedévet az ATI 400 ezer dollár veszteséggel zárta, egy évvel korábban a cég 49 millió dollár nyereségről számolt be. Az egyszeri tételeket figyelmen kívül hagyva a cég profitja 8,5 millió dollár lett volna, ezen az alapon számítva tavaly az ATI 50,5 millió dollár eredményt ért el.

A jelenleg is tartó negyedik negyedévre a vállalat 550-580 millió dolláros bevétel vár. Az ATI már júniusban jelezte, hogy a negyedik pénzügyi negyedéve a vártnál gyengébben sikerül majd, mivel az új termékek bemutatása késedelmet szenved. Az utóbbi hetekben több lap is arról számolt be, hogy az ATI komoly problémákba futott a következő generációs, R520 kódnéven ismert videochipjének gyártása során.

Noha a lapka végleges tervei (tapeout) már több mint fél évvel ezelőtt elkészültek, a sorozatgyártás továbbra sem kezdődhetett meg. A vállalathoz közeli hírforrások úgy tudják, az R520 mintapéldányok nem működnek a várt órajelen, fogyasztásuk túl magas, a tervezett 32 renderelő futószalagból pedig a legtöbb esetben csak 16-ot lehet munkára bírni. A hírek szerint az R520 hivatalos premierje július végén esedékes.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 02:35

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.