Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Új opteronos szerverek és egy Turionra épülő üzleti notebook a HP kínálatában

Bodnár Ádám, 2005. június 22. 10:38
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Hewlett-Packard várhatóan a mai napon jelenti be új ProLiant kiszolgálóit, amelyek kétmagos AMD Opteron processzorokra épül. A vállalat már korábban bemutatta az új Opteronokra épülő négyprocesszoros ProLiant gépeit, most pedig az egy- és kétprocesszoros rendszerek (DL385, DL145) és blade szerverek (BPL25p, BL35p) felfrissítéséről számol be. Az új kiszolgálók a jövő héttől lesznek megrendelhetők.

[HWSW] A Hewlett-Packard várhatóan a mai napon jelenti be új ProLiant kiszolgálóit, amelyek kétmagos AMD Opteron processzorokra épül. A vállalat már korábban bemutatta az új Opteronokra épülő négyprocesszoros ProLiant gépeit, most pedig az egy- és kétprocesszoros rendszerek (DL385, DL145) és blade szerverek (BPL25p, BL35p) felfrissítéséről számol be. Az új kiszolgálók a jövő héttől lesznek megrendelhetők.

A HP mérései szerint a kétmagos processzorok alkalmazásával látványosan növekedett a szerverek teljesítménye, a BL25p az SAP S/D tesztben egy óra alatt 949 felhasználót szolgált ki és 95 ezer tranzakciót bonyolított, míg elődje, az egymagos Opteronra épülő rendszer csupán 423 felhasználót és 43 ezer tranzakciót tudott kezelni.

A HP a vezető szervergyártók közül ma már az Opteron legnagyobb támogatójának tekinthető, e cég kínálatában található a legtöbb Opteron-alapú konfiguráció és az eladások tekintetében is a HP vezeti a piacot. A cég azonban nem csak a szerverek, hanem az asztali gépek és a noteszgépek esetében is egyre több esetben használja az AMD processzorait.

A tegnap bejelentett HP Compaq nx6125 üzleti notebook az AMD kifejezetten mobil számítógépekbe szánt Turion 64 processzorára épül. A vezető notebook-gyártók üzleti felhasználásra szánt modelljei szinte kizárólag Intel-alapúak, a HP noteszgépekért felelős marketing-vezetője, Stephen Schultis szerint azonban itt az ideje annak, hogy a vállalati felhasználók is választhassanak az Intel és az AMD termékei között. Az elsősorban kisvállalatoknak szánt Compaq nx6125 alapára 999 dollár.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.