Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 21. 14:22

A Toshiba új multimédiás notebookot mutatott be

A Toshiba bemutatta multimédiás Qosmio noteszgép-családjának legújabb csúcsmodelljét, a G25-AV513 számítógépet. A 17 hüvelykes szélesvásznú kijelzővel szerelt zászlóshajó valóságos mobil médiaközpont, a vállalat választása nem véletlenül esett a Windows XP Media Center Edition operációs rendszerre.

HIRDETÉS

[HWSW] A Toshiba bemutatta multimédiás Qosmio noteszgép-családjának legújabb csúcsmodelljét, a G25-AV513 számítógépet. A 17 hüvelykes szélesvásznú kijelzővel szerelt "zászlóshajó" valóságos mobil médiaközpont, a vállalat választása nem véletlenül esett a Windows XP Media Center Edition operációs rendszerre.

A lakkfekete Qosmio notebook szíve egy 2 GHz-es Pentium M processzor. Hogy komoly multimédiás felhasználásnál, például videoanyagok vágásánál se kerüljön bajba a felhasználó, a Toshiba 1 gigabájt memóriát és két darab 60 gigabájtos SATA merevlemezt szerelt a gépbe. A grafikai megjelenítésről egy GeForce 6 Go 6600 videovezérlő gondoskodik, amelyhez 128 megabájt memória tartozik. A gyártó szerint a noteszgép 1440x900 pixeles kijelzője olyan fényerőt és kontrasztarányt képes produkálni, mint egy hasonló méretű LCD-TV.

A beépített tévétunerrel, vagy a FireWire porton csatlakoztatott digitális kamera segítségével rögzített és szerkesztett anyagokat kétrétegű íróval rögzíthetik DVD-re a felhasználók. A meghajtóhoz tartozik egy egyedi szoftver, amely az operációs rendszer betöltése nélkül is lehetővé teszi CD-k és DVD-k lejátszását. Az audioélményről a neves Harman/Kardon által tervezett hangszórók gondoskodnak, amelyek virtuális térhangzás létrehozására is képesek. Ez különösen DVD-lejátszásnál vagy játékoknál jöhet jól.

A Qosmio G25-AV513 természetesen tartalmaz egy gigabites Ethernet-vezérlőt, egy 56k modemet, USB és FireWire portokat, valamint S/PDIF digitális audiokimenetet. A noteszgépet tévétuner mellett video ki- és bemenetekkel is ellátták. A számítógép az összes ma elérhető Wi-Fi szabványt (802.11a/b/g) támogatja és Bluetooth adóvevővel is ellátták.

A memóriakártya-olvasót is tartalmazó multimédiás szörnyeteg 406x284x48 milliméter méretű és akkumulátorral együtt majdnem 4,4 kilogrammot nyom. A fent leírt konfiguráció operációs rendszerrel, segédprogramokkal és Windows XP Media Center Editon távirányítóval együtt 2999 dollárba, azaz mintegy 600 ezer forintba kerül.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 02:43

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.