Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 21. 09:35

Hamarosan kipróbálható a Microsoft előfizetéses biztonsági szolgáltatása

A Microsoft pár héten belül megkezdi OneCare Live névre keresztelt előfizetéses biztonsági szolgáltatásának nyilvános bétatesztjét, amelyre vállalkozó szellemű felhasználókat vár. Akik ki szeretnék próbálni a szolgáltatást, a OneCare Live weboldalán jelentkezhetnek. A Microsoft eleinte csak az Egyesült Államokban lakók számára teszi elérhetővé a OneCare Live bétát, később talán több országra is kiterjesztik a programot.

HIRDETÉS

[HWSW] A Microsoft pár héten belül megkezdi OneCare Live névre keresztelt előfizetéses biztonsági szolgáltatásának nyilvános bétatesztjét, amelyre vállalkozó szellemű felhasználókat vár. Akik ki szeretnék próbálni a szolgáltatást, a OneCare Live weboldalán jelentkezhetnek. A Microsoft eleinte csak az Egyesült Államokban lakók számára teszi elérhetővé a OneCare Live bétát, később talán több országra is kiterjesztik a programot.

A OneCare Live éves előfizetési díjért cserébe védelmet nyújt a vírusok, férgek, trójaik, kémprogramok, valamint az internetről érkező egyéb támadások ellen. A szolgáltatás automatikusan elvégez bizonyos karbantartási feladatokat is, például töredezettségmentesíti a merevlemezt, biztonsági másolatot készít a felhasználó adatairól és szükség esetén vissza is állítja azokat.

A Microsoft szerint a szolgáltatást elsősorban azoknak szánják, akik nem tudnak beállítani egy víruskeresőt vagy egy tűzfalat, viszont biztonságban akarják érezni magukat. A OneCare is része annak a Windows Live csomagnak, amelynek a bejelentése a jövő évi Consumer Electronics Shown várható. A Windows Live gyakorlatilag nem más, mint a Windows-felhasználók életét megkönnyítő szolgáltatások összessége, olyanok találhatók köztük, mint a OneCare, az AntiSpyWare, az asztali keresőprogram, vagy a Messenger.

A vállalat egyelőre mélyen hallgat arról, hogy a szolgáltatás pontosan mikortól műdödik élesben, illetve mennyiért lehet majd előfizetni rá. Nem zárható ki, hogy az otthoni felhasználóknak szánt biztonsági szolgáltatás elindulása után a redmondiak hasonló ajánlattal állnának elő a vállalatok számára is.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 02:22

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.