Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 21. 09:21

Eltűnnek a boltokból az egyprocesszoros Power Mac gépek

HIRDETÉS

[News.com/HWSW] Az Apple Computer megerősítette azok a híreket, amelyek szerint beszünteti egyprocesszoros Power Mac konfigurációinak szállítását. A vállalat kínálatában egyetlen ilyen rendszer szerepelt, az 1,8 GHz-es PowerPC G5 processzorral szerelt gépek a múlt héten azonban eltűntek a vállalat online üzletéből.

"Az 1,8 GHz-es Power Mac G5 már nem kapható az Apple internetes boltjában, más értékesítési csatornákon azonban a készlet erejéig beszerezhető" -- tudatta a vállalat. Akik egyprocesszoros asztali gépet szeretnének vásárolni a cégtől, azoknak az Apple az oktatási intézmények és otthoni felhasználók számára kifejlesztett iMac G5-öt ajánlja.

A vállalat utoljára április végén mutatott be új Power Mac asztali gépeket. Az új rendszerek már kétcsatornás memóriavezérlővel rendelkeznek, legfeljebb 8 gigabájt memóriát támogatnak és akár 256 megabájt grafikus memóriával is rendelhetők. A Power Mac G5 sorozat jelenlegi csúcsmodellje két darab 2,7 GHz-es PowerPC G5 processzort, ATI Radeon 9650 videokártyát, 250 gigabájtos merevlemezt és kétrétegű DVD-újraíró meghajtót tartalmaz. A 2999 dolláros alapkonfiguráció csak 512 megabájt DDR400 memóriát tartalmaz, azonban a gép akár 8 gigabájttal is rendelhető. A kétprocesszoros Power Mac gépek 2,3 és 2 GHz-es PowerPC G5 lapkákkal is rendelhetők, a legolcsóbb változat 1999 dollárba kerül.

Az Apple nemrégiben jelentette be, hogy a számítógépeibe hamarosan már nem PowerPC, hanem Intel x86 processzorokat épít. A vállalat tervei szerint az első Intel-alapú Macintoshok 2006-ban jelennek meg, 2007 végére pedig a kínálatban szereplő összes számítógép Intel processzorra épül.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 02:26

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.