Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 20. 16:10

Kötelező a bérelt vonali szolgáltatás a Magyar Telekomnál

A Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának legfrissebb határozata szerint a kiskereskedelmi béreltvonal-piacon egyedül a Magyar Telekom Rt. rendelkezik jelentős piaci erővel, így a társaságnak ezen a piacon megrendelés esetén szolgáltatási kötelezettsége van -- jelentette be a Nemzeti Hírközlési Hatóság. A bérelt vonalakhoz kapcsolódóan az EU három olyan piacot jelölt meg, ahol a verseny még nem tudott kellően érvényesülni. Ezek közül kettő nagykereskedelmi, a harmadik a kiskereskedelmi piac.

HIRDETÉS

[HWSW] A Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának legfrissebb határozata szerint a kiskereskedelmi béreltvonal-piacon egyedül a Magyar Telekom Rt. rendelkezik jelentős piaci erővel, így a társaságnak ezen a piacon megrendelés esetén szolgáltatási kötelezettsége van -- jelentette be a Nemzeti Hírközlési Hatóság. A bérelt vonalakhoz kapcsolódóan az EU három olyan piacot jelölt meg, ahol a verseny még nem tudott kellően érvényesülni. Ezek közül kettő nagykereskedelmi, a harmadik a kiskereskedelmi piac.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsa megállapította, hogy a bérelt vonalak minimális készlete országos piac és ezen a piacon a Magyar Telekom Rt. rendelkezik jelentős piaci erővel. A szolgáltatóra ennek megfelelően kötelezettséget rótt ki, amely szerint a bérelt vonalak minimális készletére vonatkozóan a szolgáltatónak megrendelés esetén a vonatkozó jogszabályokban foglaltak figyelembe vételével szolgáltatási kötelezettsége van. A Határozat ugyanakkor nem tartalmaz kötelezést a minimális készlet díjaira vonatkozóan.

A bérelt vonali kiskereskedelmi piacon a korábbi időszakban is hasonló ellátási kötelezettség volt érvényben, de az tágabb készletre vonatkozott. A mostani határozat így tovább élteti a korábbi kötelezettséget azzal a különbséggel, hogy ettől kezdve a minimális készlet összhangba kerül az EU direktíva szerinti választékkal.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 15:35

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.