Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 20. 16:10

Kötelező a bérelt vonali szolgáltatás a Magyar Telekomnál

A Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának legfrissebb határozata szerint a kiskereskedelmi béreltvonal-piacon egyedül a Magyar Telekom Rt. rendelkezik jelentős piaci erővel, így a társaságnak ezen a piacon megrendelés esetén szolgáltatási kötelezettsége van -- jelentette be a Nemzeti Hírközlési Hatóság. A bérelt vonalakhoz kapcsolódóan az EU három olyan piacot jelölt meg, ahol a verseny még nem tudott kellően érvényesülni. Ezek közül kettő nagykereskedelmi, a harmadik a kiskereskedelmi piac.

[HWSW] A Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának legfrissebb határozata szerint a kiskereskedelmi béreltvonal-piacon egyedül a Magyar Telekom Rt. rendelkezik jelentős piaci erővel, így a társaságnak ezen a piacon megrendelés esetén szolgáltatási kötelezettsége van -- jelentette be a Nemzeti Hírközlési Hatóság. A bérelt vonalakhoz kapcsolódóan az EU három olyan piacot jelölt meg, ahol a verseny még nem tudott kellően érvényesülni. Ezek közül kettő nagykereskedelmi, a harmadik a kiskereskedelmi piac.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsa megállapította, hogy a bérelt vonalak minimális készlete országos piac és ezen a piacon a Magyar Telekom Rt. rendelkezik jelentős piaci erővel. A szolgáltatóra ennek megfelelően kötelezettséget rótt ki, amely szerint a bérelt vonalak minimális készletére vonatkozóan a szolgáltatónak megrendelés esetén a vonatkozó jogszabályokban foglaltak figyelembe vételével szolgáltatási kötelezettsége van. A Határozat ugyanakkor nem tartalmaz kötelezést a minimális készlet díjaira vonatkozóan.

A bérelt vonali kiskereskedelmi piacon a korábbi időszakban is hasonló ellátási kötelezettség volt érvényben, de az tágabb készletre vonatkozott. A mostani határozat így tovább élteti a korábbi kötelezettséget azzal a különbséggel, hogy ettől kezdve a minimális készlet összhangba kerül az EU direktíva szerinti választékkal.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról