Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 20. 13:33

Az összes jelenlegi és jövőbeli Wi-Fi szabványt támogatja az Intel vezérlőchipje

Az Intel pénteken egy olyan vezeték nélküli hálózati chipet mutatott be, amely a már meglevő Wi-Fi szabványok (a, b, g) mellett a jövőben megjelenőket is támogatja, köztük a több mint 100 megabites másodpercenkénti sebességű 802.11n szabványt. A lapka kizárólag CMOS technológiával készül, vagyis ugyanazzal az eljárással, amellyel a processzorokat gyártják, ez lehetővé teszi az olcsó, tömeges előállítást.

HIRDETÉS

[HWSW] Az Intel pénteken egy olyan vezeték nélküli hálózati chipet mutatott be, amely a már meglevő Wi-Fi szabványok (a, b, g) mellett a jövőben megjelenőket is támogatja, köztük a több mint 100 megabites másodpercenkénti sebességű 802.11n szabványt. A lapka kizárólag CMOS technológiával készül, vagyis ugyanazzal az eljárással, amellyel a processzorokat gyártják, ez lehetővé teszi az olcsó, tömeges előállítást.

Jelenleg egy vezeték nélküli eszközben, például mobiltelefonban, tenyérgépben vagy notebookban több hálózati vezérlőchipre van szükség annak érdekében, hogy a készülék kapcsolódhasson a többféle -- Wi-Fi, Bluetooth, GSM -- vezeték nélküli hálózathoz. Az Intel jövőképe szerint azonban vezeték nélküli kommunikációra képes eszközökbe hamarosan elég lesz csupán egyetlen vezérlőchipet építeni, amely képes az összes hálózatra (pl. GSM, GPRS, EDGE, UMTS, Wi-Fi, WiMAX, Bluetooth) csatlakozni. Ez rendkívül kis méretet és alacsony előállítási költséget tenne lehetővé.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 01:47

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.