Szerző: Ady Krisztián

2005. június 16. 11:29

A számítógépgyártóknak nem kell a médialejátszó nélküli Windows XP

[News.com] A C|Net információi szerint egyelőre teljesen értelmetlennek tűnik az Európai Bizottság által kikényszerített, médialejátszó nélküli Windows XP változat kifejlesztése: egyelőre négy vezető számítógépgyártó jelezte, hogy nem tervezi a normál Windows XP változattal azonos árban értékesített, lejátszómentesített operációs rendszer használatát.

HIRDETÉS

[News.com] A C|Net információi szerint egyelőre teljesen értelmetlennek tűnik az Európai Bizottság által kikényszerített, médialejátszó nélküli Windows XP változat kifejlesztése: egyelőre négy vezető számítógépgyártó jelezte, hogy nem tervezi a normál Windows XP változattal azonos árban értékesített, 'lejátszómentesített' operációs rendszer használatát.

Értelmetlen

A Windows XP N operációs rendszert szerdán teszi elérhetővé a redmondi óriás, azonban a megkérdezett számítógépgyártók egyike sem tervezi, hogy előre telepíti azt számítógépeire és notebookjaira. A Dell, a Hewlett-Packard, a kínai Lenovo és a Fujitsu Siemens egyelőre nem tervezi az operációs rendszer használatát, főként azért, mivel arra a felhasználók nem tartanak igényt. A Dell képviselője szerint a vásárlók a médialejátszó alkalmazással rendelkező operációs rendszert részesítik előnyben.

Az egyetlen vállalat, mely pozitívan állt az új operációs rendszer változat telepítéséhez a Fujitsu Siemens volt, ez a cég is azonban csak felhasználói kérésre hajlandó a "csonkított" operációs rendszer telepítésére, a kereskedelmi forgalomba kerülő termékeknél egyelőre nem tervezik a Windows XP N használatát. "Csakis kérésre, de egyelőre egyetlen ilyen igény sem jelentkezett a felhasználóinktól" -- nyilatkozta a Fujitsu Siemens Computers illetékese.

Médiacsökkentett kiadás

Emlékezetes, hogy az Európai Bizottság tavaly márciusi ítéletében kimondta, hogy a remondi cég a Windows piaci erőfölényével visszaélve kísérelte meg monopolizálni a médialejátszó szoftverek piacát is. A Bizottság ezért egyebek mellett arra kötelezte a Microsoftot, hogy adjon ki egy Media Player nélküli Windows-változatot. Az EB azonban a túlzott beavatkozástól való félelmében nem szabta meg ennek a szoftvernek az árát, a Microsoft pedig ugyanannyiért adja, mint a "teljes" Windowst.

A redmondi cég eredetileg "Windows XP Reduced Media Edition" (médiacsökkentett kiadás) néven kívánta megjelenteti a terméket, ez az elnevezés azonban az Európai Bizottság szerint csökkenti a Media Player nélküli Windows értékesítési lehetőségeit, így elutasította ezt a tervezetet.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 19:52

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.