Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Frissítve: tulajdonost vált a vezeték nélküli hálózati berendezéseket gyártó Proxim

Ady Krisztián, 2005. június 14. 15:54
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[eWeek, HWSW] Bár a külföldi források szerint csődöt is jelentett a vezeték nélküli hálózati berendezéseket és eszközöket gyártó Proxim Corporation , hazai forrásból, a platina partner AccessPoint Kft. -től úgy értesültünk, hogy erről szó sincs, csupán tulajdonosváltás, felvásárlás történt.

hirdetés
[eWeek, HWSW] Bár a külföldi források szerint csődöt is jelentett a vezeték nélküli hálózati berendezéseket és eszközöket gyártó Proxim Corporation, hazai forrásból, a platina partner AccessPoint Kft.-től úgy értesültünk, hogy erről szó sincs, csupán tulajdonosváltás, felvásárlás történt.

Az amerikai Moseley Associates Inc. befektetői csoport 21 millió dollárért vásárolta fel a Proxim Corporaitont -- és annak hatalmas adósságállományát -- és az ügylet lezárásáig 6,2 millió dolláros áthidaló kölcsönt nyújt a vállalatnak a vételár terhére.

A Proxim a vezeték nélküli hálózati eszközök piacán komoly szerepet töltött be a 90-es évek végén, azonban nem volt képes lépést tartani a feltörekvő, nem ritkán semmiből előbukkanó vállalatokkal, így folyamatosan vesztett piaci részesedéséből.

A Moseley biztosítja a Proxim további működését, termékei piaci jelenlétét: "Elsődleges célunk a Proxim felhasználóinak, beszállítóinak, partnereinek és alkalmazottainak bizalmának, tiszteletének kivívása és megtartása. Terveinkben szerepel a Proxim alkalmazottainak ösztönző, élénkítő munkakörnyezet biztosítása" -- nyilatkozta Jamal Hamdani, a Moseley elnök-vezérigazgatója.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!