Szerző: Ady Krisztián

2005. június 13. 16:05

Új mobiltelefonok és kiegészítők a Sony Ericssontól

Több új mobiltelefont és egy vezeték nélküli hálózati csatlakozásra is képes, harmadik generációs PC-s adatkártyát mutatott be a mai napon a Sony Ericsson. A játékokra kihegyezett, fiataloknak kínált S600 mellett bemutatkozott a női kézekbe tervezett Z520 és a belépő szintű J210 mobiltelefon is.

[HWSW] Több új mobiltelefont és egy vezeték nélküli hálózati csatlakozásra is képes, harmadik generációs PC-s adatkártyát mutatott be a mai napon a Sony Ericsson. A játékokra kihegyezett, fiataloknak kínált S600 mellett bemutatkozott a női kézekbe tervezett Z520 és a belépő szintű J210 mobiltelefon is.

S600

Az S600 a már jóideje kapható S700-hoz hasonlóan kiforgatható billentyűzettel rendelkezik, a hívások fogadására és kezdeményezésére azonban becsukott billentyűzetnél is lehetőségünk van. Az 1,3 megapixeles kamera videoklipek készítésére is használható, melyet MMS-ben vagy Bluetoot-on keresztül oszthatunk meg másokkal. A S600 támogatja az azonnali üzenetküldést, valamint a POP3/IMAP4 e-mailezést is.

A nagy fényerejű, 1,8 hüvelykes, 262 ezer színű TFT-kijelzőn a játékok "szélesvásznú", fektetett üzemmódban is használhatók. A képernyő bal oldalán lévő nyílgombok, illetve jobb oldalán lévő speciális játékvezérlő gombok tervezésénél a kétkezes használat megkönnyítése volt a szempont. A Bluetooth felületen keresztül akár több résztvevős játékot is folytathatunk.

Az S600-at sztereó hangszórókkal látták el, melyek hangzását MegaBass és Stereo Widening technológiák teszik élőbbé. A mobiltelefon csomagja tartalmaz zenemásoló PC-szoftvert és egy USB-kábelt is, melyek zene és képek gyors átvitelét teszik lehetővé a beépített 64 megabájtnyi memóriába. A készülék kék, fehér és sárga színben lesz kapható, de a kereskedelemben kapható Style-Up előlapok széles választékából teljesen egyedivé tehető majd a külseje. Az S600 a negyedik negyedév elejétől kerül hazánkban kereskedelmi forgalomba.

Z520

A Sony Ericsson Z520-as készülékét elsősorban az elegáns dizájnt kedvelő, többnyire nőnemű vásárlók számára készítették. A mobiltelefon kagyló formájú, fehár és ezüst színösszeállítású házban kapott helyet, de ez a készülék is egyedivé tehető Style-Up előlapokkal.

A Z520 külső kijelzője megjelenítheti a hívó fél képét, de ezen túl a készülék keretébe épített, kék fényeffektusokat nyújtó rendszer nyolcféle jelzéssel adhatja tudtul a hívó kilétét. A Z520 VGA-kamerájával pillanatfelvételek vagy videoklipek készíthetők. A fényképezőgép objektívje ugyanazon a felületen található, mint a külső kijelző, amely egyben keresőként is használható.

A Z520-at 16 megabájtnyi memóriával látták el és nem maradhatott ki a Bluetooth technológia támogatása sem. A készülék Európában a harmadik negyedévtől lesz kapható.

J210

A belépő szintű Sony Ericsson J210 a J200 utódja, melyet elsősorban beszélgetésre és alapvető üzenetküldési funkciókra kínál a vállalat. A keskeny kivitel mellett a telefont nagyméretű billentyűzettel rendelkezik és alsókategóriás kivitele ellenére 65 ezer színű, nagy fényerejű kijelzővel látták el. A J210 az élő kommunikáció mellett SMS- és MMS-üzenetek kezelésére is alkalmas.

A készülék telefonkönyvében 200 bejegyzés tárolható el. A telefont számos egyéni téma, háttérkép és polifonikus csengődallam segítségével alakíthatjuk ízlésünknek megfelelőre. A J210-hez nyakpánt/csuklópánt is tartozik. J210 hazánkban a harmadik negyedévtől kerül a forgalomba.

GC99 adatkártya Wi-Fi-vel

A ma bejelentett új harmadik generációs adatkártya, a GC99 PC-kártya a WCDMA és GSM/EDGE/GPRS mobilhálózatok mellett a Wi-Fi-hálózatokat is támogatja és egyetlen kártyában nyújt mobilhálózati és WLAN adatelérést. A GC99 maximálisan ADSL-sebességű, 384 kbps-os UMTS-hozzáférést kínál és bárhol használható, ahol a mobiltelefonok működnek. A Wi-Fi hozzáférési pontok, úgynevezett hotspotok általában a repülőtereken, kávézókban és más nyilvános helyeken találhatók.

A Sony Ericsson új kártyája Windows és Macintosh operációs rendszerrel használható és az idei év negyedik negyedévétől lesz kapható.

A mobiltelefonok mellett három új kihangosítót is bemutatott ma a Sony Ericsson, melyek között egy Bluetooth 2.0 kompatibilis új headset, egy autós kihangosító és egy hordozható kihangosító szett található meg. A HBH-610-es Bluetooth headset automatikus hangerőszabályzással, digitális visszhangelnyomással és zajcsökkentéssel kínál jobb hangminőséget. A Bluetooth 2.0 támogatás nagyobb sebességet és kompatibilitást, illetve stabilabb kapcsolatot ígér akár 6,5 órányi beszélgetési idő és 13 napos rendelkezésre állás mellett.

A HCB-700 Bluetooth autós kihangosító készletet hanggal is vezérelhetjük és számonként diktálhatjuk -- előzetes tanítást követően akár magyarul is -- a hívandó számot a készülékünknek. A kihangosító információs kijelzője a műszerfal magasságában helyezkedik el, így a vezető minimális szemmozgással leolvashatja például a hívó fél nevét. A HCB-700 hazánkban a harmadik negyedévtől kerül a forgalomba.

A HPS-60 hordozható kihangosító készlet rugalmas fülhallgatója három Style-Up előlap segítségével könnyen egyénivé tehető. A HPS-60 a Sony Ericsson K750, S600, Z520, illetve a W800-as Walkman-telefonnal használható, és hazánkban az idei év második negyedévében kerül a forgalomba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról