Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 13. 10:12

Nyílt forráson alapuló mobiltelefonos böngészőn dolgozik a Nokia

A Nokia ma bejelentette, hogy nyílt forrású alapokra építkezve új mobiltelefonos böngészőt készít. A Series 60 szoftverplatformra írt alkalmazás érdekessége, hogy a Nokia és az Apple együttműködésében készül el, a böngészőhöz a Nokia ugyanazokat a KHTML alapokat használja, amelyekre az Apple Safari is épül. A finn cég ígérete szerint aktívan közreműködik majd a nyílt forrású közösség munkájában.

HIRDETÉS

[HWSW] A Nokia ma bejelentette, hogy nyílt forrású alapokra építkezve új mobiltelefonos böngészőt készít. A Series 60 szoftverplatformra írt alkalmazás érdekessége, hogy a Nokia és az Apple együttműködésében készül el, a böngészőhöz a Nokia ugyanazokat a KHTML alapokat használja, amelyekre az Apple Safari is épül. A finn cég ígérete szerint aktívan közreműködik majd a nyílt forrású közösség munkájában.

A Nokia által elkészített tanulmány szerint a mobil adatforgalom közel felét adják a mobiltelefonos böngészők, vagyis a felhasználók körében népszerű elfoglaltság a világhálón barangolás. Az új böngésző várhatóan a jövő év elejére készül el és jelenik meg a Series 60 szoftverplatformot futtató mobiltelefonokon. Ha egy mobiltulajdonos nem tud addig várni és mindenképpen szeretne egy böngészőt a Nokia által jelenleg szállított program helyett, próbálja ki az Operát, a NetFrontot vagy a Dorist.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 01:04

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.