Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Nyílt forráson alapuló mobiltelefonos böngészőn dolgozik a Nokia

Bodnár Ádám, 2005. június 13. 10:12
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Nokia ma bejelentette, hogy nyílt forrású alapokra építkezve új mobiltelefonos böngészőt készít. A Series 60 szoftverplatformra írt alkalmazás érdekessége, hogy a Nokia és az Apple együttműködésében készül el, a böngészőhöz a Nokia ugyanazokat a KHTML alapokat használja, amelyekre az Apple Safari is épül. A finn cég ígérete szerint aktívan közreműködik majd a nyílt forrású közösség munkájában.

hirdetés
[HWSW] A Nokia ma bejelentette, hogy nyílt forrású alapokra építkezve új mobiltelefonos böngészőt készít. A Series 60 szoftverplatformra írt alkalmazás érdekessége, hogy a Nokia és az Apple együttműködésében készül el, a böngészőhöz a Nokia ugyanazokat a KHTML alapokat használja, amelyekre az Apple Safari is épül. A finn cég ígérete szerint aktívan közreműködik majd a nyílt forrású közösség munkájában.

A Nokia által elkészített tanulmány szerint a mobil adatforgalom közel felét adják a mobiltelefonos böngészők, vagyis a felhasználók körében népszerű elfoglaltság a világhálón barangolás. Az új böngésző várhatóan a jövő év elejére készül el és jelenik meg a Series 60 szoftverplatformot futtató mobiltelefonokon. Ha egy mobiltulajdonos nem tud addig várni és mindenképpen szeretne egy böngészőt a Nokia által jelenleg szállított program helyett, próbálja ki az Operát, a NetFrontot vagy a Dorist.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.