Szerző: Ady Krisztián

2005. június 9. 14:52

Szabadalomsértés miatt perli a Rambus a Samsungot

[Xbit labs] A Rambus hétfőn bejelentette, hogy azonnal megszüntette egyes licencmegállapodásait a világ legnagyobb memóriagyártójával, a Samsung Electronics-szel, illetve egy kaliforniai bíróságon beperelte a vállalatot szabadalomsértések miatt. Miközben a Samsungra egy értékes, licenceket vásárló partnerként tekintettünk, számos jelenlegi probléma hátráltatja a Samsung SDRAMés DDR licenceinek megújítását és bővítését -- mondta Harold Hughes, a Rambus elnök-vezérigazgatója.

HIRDETÉS

[Xbit labs] A Rambus hétfőn bejelentette, hogy azonnal megszüntette egyes licencmegállapodásait a világ legnagyobb memóriagyártójával, a Samsung Electronics-szel, illetve egy kaliforniai bíróságon beperelte a vállalatot szabadalomsértések miatt. "Miközben a Samsungra egy értékes, licenceket vásárló partnerként tekintettünk, számos jelenlegi probléma hátráltatja a Samsung SDRAMés DDR licenceinek megújítását és bővítését" -- mondta Harold Hughes, a Rambus elnök-vezérigazgatója.

A hétfőn benyújtott keresetben a Rambus 14 szabadalomsértéssel vádolja a Samsungot a DDR2, GDDR2 és GDDR3 technológiák alkalmazása során, ezeket az érintett termékeket jelenleg is szállítja partnereinek a koreai vállalat. A Rambus ezzel együtt legalább 10 szabadalom megsértésével is vádolja partnerét a SDRAM és DDR memórialapkákkal és memóriavezérlőkkel kapcsolatosan. A per ugyanakkor érintetlenül hagyja a Samsung RDRAM és XDR DRAM memóriachipjeit.

"A felmerült problémák oda vezettek, hogy a tervezettnél korábban, 2005. június 30-a előtt visszavonjuk a licencet a Samsungtól. Ezzel együtt fenntartjuk a kapcsolatunkat az XDR DRAM és RDRAM termékek körében és nagyon reméljük, hogy a közeljövőben normalizálódik a helyzet a megállapodások egyéb aspektusaival kapcsolatosan is" -- tette hozzá Hughes. A Rambus nem árult el pontosabb részleteket a kifogásolt szabadalmakkal kapcsolatosan.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 02:17

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.