:

Szerző: Ady Krisztián

2005. június 9. 14:52

Szabadalomsértés miatt perli a Rambus a Samsungot

[Xbit labs] A Rambus hétfőn bejelentette, hogy azonnal megszüntette egyes licencmegállapodásait a világ legnagyobb memóriagyártójával, a Samsung Electronics-szel, illetve egy kaliforniai bíróságon beperelte a vállalatot szabadalomsértések miatt. Miközben a Samsungra egy értékes, licenceket vásárló partnerként tekintettünk, számos jelenlegi probléma hátráltatja a Samsung SDRAMés DDR licenceinek megújítását és bővítését -- mondta Harold Hughes, a Rambus elnök-vezérigazgatója.

[Xbit labs] A Rambus hétfőn bejelentette, hogy azonnal megszüntette egyes licencmegállapodásait a világ legnagyobb memóriagyártójával, a Samsung Electronics-szel, illetve egy kaliforniai bíróságon beperelte a vállalatot szabadalomsértések miatt. "Miközben a Samsungra egy értékes, licenceket vásárló partnerként tekintettünk, számos jelenlegi probléma hátráltatja a Samsung SDRAMés DDR licenceinek megújítását és bővítését" -- mondta Harold Hughes, a Rambus elnök-vezérigazgatója.

A hétfőn benyújtott keresetben a Rambus 14 szabadalomsértéssel vádolja a Samsungot a DDR2, GDDR2 és GDDR3 technológiák alkalmazása során, ezeket az érintett termékeket jelenleg is szállítja partnereinek a koreai vállalat. A Rambus ezzel együtt legalább 10 szabadalom megsértésével is vádolja partnerét a SDRAM és DDR memórialapkákkal és memóriavezérlőkkel kapcsolatosan. A per ugyanakkor érintetlenül hagyja a Samsung RDRAM és XDR DRAM memóriachipjeit.

"A felmerült problémák oda vezettek, hogy a tervezettnél korábban, 2005. június 30-a előtt visszavonjuk a licencet a Samsungtól. Ezzel együtt fenntartjuk a kapcsolatunkat az XDR DRAM és RDRAM termékek körében és nagyon reméljük, hogy a közeljövőben normalizálódik a helyzet a megállapodások egyéb aspektusaival kapcsolatosan is" -- tette hozzá Hughes. A Rambus nem árult el pontosabb részleteket a kifogásolt szabadalmakkal kapcsolatosan.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.