Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Szabadalomsértés miatt perli a Rambus a Samsungot

Ady Krisztián, 2005. június 09. 14:52
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Xbit labs] A Rambus hétfőn bejelentette, hogy azonnal megszüntette egyes licencmegállapodásait a világ legnagyobb memóriagyártójával, a Samsung Electronics-szel, illetve egy kaliforniai bíróságon beperelte a vállalatot szabadalomsértések miatt. Miközben a Samsungra egy értékes, licenceket vásárló partnerként tekintettünk, számos jelenlegi probléma hátráltatja a Samsung SDRAMés DDR licenceinek megújítását és bővítését -- mondta Harold Hughes, a Rambus elnök-vezérigazgatója.

hirdetés
[Xbit labs] A Rambus hétfőn bejelentette, hogy azonnal megszüntette egyes licencmegállapodásait a világ legnagyobb memóriagyártójával, a Samsung Electronics-szel, illetve egy kaliforniai bíróságon beperelte a vállalatot szabadalomsértések miatt. "Miközben a Samsungra egy értékes, licenceket vásárló partnerként tekintettünk, számos jelenlegi probléma hátráltatja a Samsung SDRAMés DDR licenceinek megújítását és bővítését" -- mondta Harold Hughes, a Rambus elnök-vezérigazgatója.

A hétfőn benyújtott keresetben a Rambus 14 szabadalomsértéssel vádolja a Samsungot a DDR2, GDDR2 és GDDR3 technológiák alkalmazása során, ezeket az érintett termékeket jelenleg is szállítja partnereinek a koreai vállalat. A Rambus ezzel együtt legalább 10 szabadalom megsértésével is vádolja partnerét a SDRAM és DDR memórialapkákkal és memóriavezérlőkkel kapcsolatosan. A per ugyanakkor érintetlenül hagyja a Samsung RDRAM és XDR DRAM memóriachipjeit.

"A felmerült problémák oda vezettek, hogy a tervezettnél korábban, 2005. június 30-a előtt visszavonjuk a licencet a Samsungtól. Ezzel együtt fenntartjuk a kapcsolatunkat az XDR DRAM és RDRAM termékek körében és nagyon reméljük, hogy a közeljövőben normalizálódik a helyzet a megállapodások egyéb aspektusaival kapcsolatosan is" -- tette hozzá Hughes. A Rambus nem árult el pontosabb részleteket a kifogásolt szabadalmakkal kapcsolatosan.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.