Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 29. 13:15

Ismét lesz Kódpárbaj

A Microsoft Magyarország a nagy sikerre való tekintettel Kódpárbaj -- Újratöltve néven ismét meghirdeti fejlesztők számára indított webszolgáltatás-fejlesztési versenyét.

[HWSW] A Microsoft Magyarország a nagy sikerre való tekintettel "Kódpárbaj -- Újratöltve" néven ismét meghirdeti fejlesztők számára indított webszolgáltatás-fejlesztési versenyét.

Az októberben lebonyolított első bajnokság résztvevőinek olyan programot kellett írniuk, amely webszolgáltatásként valósítja meg a "kő-papír-olló" játék egyik szereplőjének viselkedését. A több mint kétszáz versenyző részvételével lezajlott első verseny olyan népszerűnek bizonyult, hogy a játékosok kérésének eleget téve a Microsoft Magyarország december 1-én ezer fordulós mérkőzésekkel, tisztán körmérkőzéses rendszerben újrafuttatja azt.

A résztvevők reményei szerint a lényegesen több forduló lehetőséget biztosít arra, hogy a játékosok pontosabban fel tudják térképezni ellenfelük játékstratégiáját, és ennek megfelelő algoritmusok mentén vigyék győzelemre webszolgáltatásukat. Ezek a programok azonban determinisztikus viselkedésük miatt mások által szintén detektálhatók, és ezáltal potenciálisan legyőzhetők lesznek.

"A bajnokság végére azonban választ kaphatunk majd arra a kérdésre, hogy érdemes-e algoritmikus megoldásokkal kísérletezni a kő-papír-olló játékban, vagy a tisztán véletlen értékeken alapuló stratégia átlagosan 50 százalékos nyerési esélyét nem lehet megbízhatóan felülmúlni” -- mondta Kerese István, a Microsoft Magyarország Fejlesztési platform üzletágának igazgatója.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról