Szerző: Ady Krisztián

2005. június 7. 10:32

Az egyszer használatos fényképezőgép után itt az eldobható videokamera

Az eldobható, egyszer használatos fényképezőgépek mellett már egyszer használatos videokamerát is vásárolhatnak az Észak-Amerikai vásárlók. Az alig 30 dollárba, azaz körülbelül hatezer forintba kerülő digitális kamkorder 20 percnyi videót képes rögzíteni.

[HWSW] Az eldobható, egyszer használatos fényképezőgépek mellett már egyszer használatos videokamerát is vásárolhatnak az Észak-Amerikai vásárlók. Az alig 30 dollárba, azaz körülbelül hatezer forintba kerülő digitális kamkorder 20 percnyi videót képes rögzíteni.

A Pure Digital Imaging platformra épített CVS kamkorder jól jöhet bármikor, legyen az egy különleges esemény, vagy egy váratlan helyzet, akár egy baleset. A mindössze három gombbal működtethető, 1,4 hüvelykes színes kijelzőt is tartalmazó kamkorder nem szalagra, hanem beépített memóriára rögzít. A felvett anyagból bármikor törölhetünk is, így a 20 percnyi kapacitás gazdaságosan kihasználható maradhat.

A kamerát jelenleg 1400 Egyesült Államokbeli CVS és gyógyszertári üzletben lehet megvásárolni, de június 26-ától már 4500 üzletben tűnhet fel. A kamkorder leadását követően a kamerával készített anyagról 13 dollárért, körülbelül 2600 Ft-ért készítenek DVD-lemezt egy órán belül, de a kamera akár PC-hez is köthető, így állóképek is menthetők a felvett videoanyagból.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról