Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 06. 16:33:24

Új mobil grafikus processzor az ATI-tól

Az ATI Technologies bejelentette méltán népszerű Radeon X800 XT grafikus chipjének mobil változatát. A Mobility Radeon család legújabb tagja 12 helyett immár 16 pixel futószalaggal és 6 vertexfeldolgozó egységgel, 256 bites memóriabusszal és GDDR3 memóriával rendelkezik, a gyártó szerint a ma elérhető mobil videochipek közül a legnagyobb teljesítményt nyújtja.

[HWSW] Az ATI Technologies bejelentette méltán népszerű Radeon X800 XT grafikus chipjének mobil változatát. A Mobility Radeon család legújabb tagja 12 helyett immár 16 pixel futószalaggal és 6 vertexfeldolgozó egységgel, 256 bites memóriabusszal és GDDR3 memóriával rendelkezik, a gyártó szerint a ma elérhető mobil videochipek közül a legnagyobb teljesítményt nyújtja.

Az ATI közleménye szerint a Mobility Radeon X800 XT ideális játékok futtatására és a processzor elsőként kifejezetten játékra szánt noteszgépekben kap majd helyet. A Mobility Radeon X800 XT köré olyan PC-gyártók építenek majd notebookokat, mint az Alienware, a VoodooPC és a HyperSonic.

a címlapról