Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 6. 16:33

Új mobil grafikus processzor az ATI-tól

Az ATI Technologies bejelentette méltán népszerű Radeon X800 XT grafikus chipjének mobil változatát. A Mobility Radeon család legújabb tagja 12 helyett immár 16 pixel futószalaggal és 6 vertexfeldolgozó egységgel, 256 bites memóriabusszal és GDDR3 memóriával rendelkezik, a gyártó szerint a ma elérhető mobil videochipek közül a legnagyobb teljesítményt nyújtja.

HIRDETÉS

[HWSW] Az ATI Technologies bejelentette méltán népszerű Radeon X800 XT grafikus chipjének mobil változatát. A Mobility Radeon család legújabb tagja 12 helyett immár 16 pixel futószalaggal és 6 vertexfeldolgozó egységgel, 256 bites memóriabusszal és GDDR3 memóriával rendelkezik, a gyártó szerint a ma elérhető mobil videochipek közül a legnagyobb teljesítményt nyújtja.

Az ATI közleménye szerint a Mobility Radeon X800 XT ideális játékok futtatására és a processzor elsőként kifejezetten játékra szánt noteszgépekben kap majd helyet. A Mobility Radeon X800 XT köré olyan PC-gyártók építenek majd notebookokat, mint az Alienware, a VoodooPC és a HyperSonic.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 20:06

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.