Szerző: Ady Krisztián

2005. június 6. 17:15

Minden létező formátumot támogat majd a BenQ PC-s Blu-Ray írója

[Digitimes] A Computex 2005 rendezvényen is bemutatta a BenQ a BW1000 típusú Blu-Ray és DVD/CD-írójának prototipusát. A tajvani vállalat várhatóan 2006 első vagy második negyedévében kezdi meg a mindenevő, személyi számítógépbe telepíthető Blu-Ray írók sorozatgyártását, attól függően, hogy mennyire fejlődik ki eddig az időpontig a kék lézeres adattárolók piaca.

[Digitimes] A Computex 2005 rendezvényen is bemutatta a BenQ a BW1000 típusú Blu-Ray és DVD/CD-írójának prototipusát. A tajvani vállalat várhatóan 2006 első vagy második negyedévében kezdi meg a "mindenevő", személyi számítógépbe telepíthető Blu-Ray írók sorozatgyártását, attól függően, hogy mennyire fejlődik ki eddig az időpontig a kék lézeres adattárolók piaca.

A 2006 elején megjelenő BW1000 Blu-Ray rögzítő máris 2x-es sebességgel írja majd az egyoldalas egyrétegű és kétrétegű Blu-Ray médiákat, míg a DVD-R/+R lemezeket 12x-es, a DVD-R/+R DL kétrétegű és DVD+RW/-RW lemezeket 4x-es sebességgel írja majd a BenQ tájékoztatása szerint. A készülék természetesen a szintén vörös lézert alkalmazó CD-lemezeket is írja és olvassa majd.

Az egyrétegű Blu-Ray lemezekre 23-25 gigabájtnyi adat írható, míg a kétrétegű médiák közel 50 gigabájtot nyelhetnek el egyetlen 12 cm-es korongon. A Blu-Ray írót elsősorban a nagyfelbontású, HD-televíziós adások számítógépes rögzítésére, tárolására és visszajátszására ajánlja a tajvani vállalat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról