Szerző: Ady Krisztián

2005. június 3. 12:36

Már videotelefonálni is lehet a Skype segítségével

Egy ingyenesen letölthető
[HWSW] Egy ingyenesen letölthető beépülő modul segítségével már nem csak hallhatjuk, hanem láthatjuk is az akár másik földrészen tartózkodó Skype partnerünket, így a Skype szolgáltatási köre szinte már teljesnek mondható: mind szöveges, mind képi és hangkommunikációra is képes már. A Dialcom által fejlesztett, Spontania Video4skype plugin bármilyen webkamerát képes társítani a Skype szoftverhez.

A Dialcom Sponania pluginje bármely VoIP (hang a hálón) szolgáltató szoftveréhez illeszthető és a Skype szoftver az első, melyhez letölthető egy béta állapotú modul. Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy a Dialcom a később megjelenő végleges változatot is ingyenesen elérhetővé teszi-e. A Skype folyamatosan fejleszti egyre nagyobb népszerűségnek örvendő alkalmazását, egy újabb 1.2-es verzió mellett már letölthető az 1.3-as változat egyik bétája is, melyet mindenki szabadon tesztelhet.

A Skype partner weboldalak számára indított programja is rendkívül sikeres, már több mint 1800 weboldal csatlakozott a Skpye felhívásához és vesz részt a Skype népszerűsítésében, fizetős szolgáltatásainak értékesítésében. A Skype nem csak a weboldalakról érkező látogatók által generált forgalomból fizet jutalékot a weboldalak tulajdonosainak, hanem küön díjazza, ha a weboldalról érkező vásárló egy hónapon belül újra visszatér a Skype webboltjába. A reklám ráadásul kölcsönös, hiszen a Skype is terjeszti a partner weboldalak linkjeit.

A Skype internettelefon rendszere már több mint 39 millió felhasználóval rendelkezik és naponta több mint 150 ezer új felhasználó regisztrál a rendszerbe.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 20. 11:18

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.