Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 2. 15:43

Az adattárolási piacon erősít a Sun Microsystems

Scott McNealy
Scott McNealy
[HWSW] A Sun Microsystems egy 4,1 milliárd dolláros készpénzes ügylet keretén belül felvásárolja a Storage Technology Corporationt, amely az adatmenedzsment és információ életciklus-menedzsment megoldások egyik vezető szállítója. A felvásárlást mindkét cég igazgatótanácsa jóváhagyta, az ügylet várhatóan a nyár végén, ősz elején zárul le.

A Sun és a StorageTek összesített éves bevétele megközelíti a 13 milliárd dollárt. A kiadott közleményben a Sun hangsúlyozza, a két vállalat termékei és technológiái kiegészítik egymást és a létrejövő cég igen előkelő pozíciókkal rendelkezhet az adattárolási és -menedzsment piacon. A StorageTek a felvásárlás után teljesen a Sun szervezetébe integrálódva folytatja tovább a működését.

Scott McNealy, a Sun elnök-vezérigazgatója az ügylet bejelentése kapcsán hangsúlyozta, a vállalat részéről logikus lépés volt az adattárolási piac felé elmozdulás. A szigorúbb törvényi szabályozások miatt a vállalatok és hivatalok egyre több adatot termelnek és tárolnak, illetve az egészségügyben is várható az adatok elektronikus rögzítésének és tárolásának rohamos terjedése, amely megnöveli a tárolási eszközök és menedzsment-megoldások iránti igényt.

a címlapról