Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 2. 15:43

Az adattárolási piacon erősít a Sun Microsystems

Scott McNealy
Scott McNealy
[HWSW] A Sun Microsystems egy 4,1 milliárd dolláros készpénzes ügylet keretén belül felvásárolja a Storage Technology Corporationt, amely az adatmenedzsment és információ életciklus-menedzsment megoldások egyik vezető szállítója. A felvásárlást mindkét cég igazgatótanácsa jóváhagyta, az ügylet várhatóan a nyár végén, ősz elején zárul le.

A Sun és a StorageTek összesített éves bevétele megközelíti a 13 milliárd dollárt. A kiadott közleményben a Sun hangsúlyozza, a két vállalat termékei és technológiái kiegészítik egymást és a létrejövő cég igen előkelő pozíciókkal rendelkezhet az adattárolási és -menedzsment piacon. A StorageTek a felvásárlás után teljesen a Sun szervezetébe integrálódva folytatja tovább a működését.

Scott McNealy, a Sun elnök-vezérigazgatója az ügylet bejelentése kapcsán hangsúlyozta, a vállalat részéről logikus lépés volt az adattárolási piac felé elmozdulás. A szigorúbb törvényi szabályozások miatt a vállalatok és hivatalok egyre több adatot termelnek és tárolnak, illetve az egészségügyben is várható az adatok elektronikus rögzítésének és tárolásának rohamos terjedése, amely megnöveli a tárolási eszközök és menedzsment-megoldások iránti igényt.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 08:51

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.