Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 2. 10:40

AGP és PCI Express foglalatba is beépíthető az MSI új videokártyája

Meglepő felépítésű grafikus kártyával rukkolt elő a tajvani MSI: a Computex kiállításon bemutatott termék érdekessége, hogy AGP 8X és PCI Express x16 foglalatba egyaránt behelyezhető. Egy ilyen videokártya főleg azon felhasználók érdeklődésére számíthat, akik jelenleg még AGP foglalattal rendelkező alaplapot használnak, de fontolgatják az áttérést egy újabb, PCI Expresst támogató változatra.

HIRDETÉS

[HWSW] Meglepő felépítésű grafikus kártyával rukkolt elő a tajvani MSI: a Computex kiállításon bemutatott termék érdekessége, hogy AGP 8X és PCI Express x16 foglalatba egyaránt behelyezhető. Egy ilyen videokártya főleg azon felhasználók érdeklődésére számíthat, akik jelenleg még AGP foglalattal rendelkező alaplapot használnak, de fontolgatják az áttérést egy újabb, PCI Expresst támogató változatra.

A Geminium VIII kódnéven emlegetett videokártya az ARI Radeon X800XL processzorára épül, amelyhez 256 megabájt GDDR3 memória csatlakozik. A videochip 400 MHz-en, a memória 1 GHz-en működik. A hűtésről rézből készült bordák és fordulatszabályzós ventilátor gondoskodnak. Mivel a kártyát "fejjel lefelé" is be lehet építeni a számítógépbe, a monitorcsatlakozók egy külön panelen kaptak helyet.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 18:21

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.