Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 2. 10:40

AGP és PCI Express foglalatba is beépíthető az MSI új videokártyája

Meglepő felépítésű grafikus kártyával rukkolt elő a tajvani MSI: a Computex kiállításon bemutatott termék érdekessége, hogy AGP 8X és PCI Express x16 foglalatba egyaránt behelyezhető. Egy ilyen videokártya főleg azon felhasználók érdeklődésére számíthat, akik jelenleg még AGP foglalattal rendelkező alaplapot használnak, de fontolgatják az áttérést egy újabb, PCI Expresst támogató változatra.

[HWSW] Meglepő felépítésű grafikus kártyával rukkolt elő a tajvani MSI: a Computex kiállításon bemutatott termék érdekessége, hogy AGP 8X és PCI Express x16 foglalatba egyaránt behelyezhető. Egy ilyen videokártya főleg azon felhasználók érdeklődésére számíthat, akik jelenleg még AGP foglalattal rendelkező alaplapot használnak, de fontolgatják az áttérést egy újabb, PCI Expresst támogató változatra.

A Geminium VIII kódnéven emlegetett videokártya az ARI Radeon X800XL processzorára épül, amelyhez 256 megabájt GDDR3 memória csatlakozik. A videochip 400 MHz-en, a memória 1 GHz-en működik. A hűtésről rézből készült bordák és fordulatszabályzós ventilátor gondoskodnak. Mivel a kártyát "fejjel lefelé" is be lehet építeni a számítógépbe, a monitorcsatlakozók egy külön panelen kaptak helyet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról