Szerző: Bodnár Ádám

2005. június 1. 13:04

Érkeznek a 64 bites Celeronok

A Computex kiállításon Anand Chandrasekher, az Intel marketingért felelős vezetője kijelentette, hogy a vállalat olcsó Celeron processzorai még az idén megkapják a 64 bites szoftverek futtatásához szükséges kiegészítéseket. Chandrasekher állítása szerint az Intel már jelenleg is szállítja 64 bites Celeron D lapkáit, amelyek hamarosan kaphatók lesznek az üzletekben.

[HWSW] A Computex kiállításon Anand Chandrasekher, az Intel marketingért felelős vezetője kijelentette, hogy a vállalat olcsó Celeron processzorai még az idén megkapják a 64 bites szoftverek futtatásához szükséges kiegészítéseket. Chandrasekher állítása szerint az Intel már jelenleg is szállítja 64 bites Celeron D lapkáit, amelyek hamarosan kaphatók lesznek az üzletekben.

Az Intel-vezető nem szolgált további részletekkel, azonban a vállalat által nyilvánosságra hozott terméktervekből kitűnik, hogy a világ legnagyobb chipgyártója az idén összesen hat 64 bites Celeronnal jelentkezik, amelyek 2,53 és 3,2 GHz közötti órajeleken működnek. A 64 bites Celeronokat onnan lehet megismerni, hogy modellszámozásuk 1-gyel nagyobb, mint az azonos órajelű, de 64 bites kiterjesztések nélküli változaté. A 3,2 GHz-es, 64 bites Celeron modellszáma így 351 lesz.

Egyelőre nem tudni, hogy az Intel bevezet-e változásokat a Celeronok elnevezésével kapcsolatban. A jelenlegi változatokat ugyanis Celeron D néven forgalmazzák, amely egybecseng a kétmagos Pentium D nevével. Utóbbi esetben a D a "dualcore" vagyis kétmagos felépítésre utal, a Celeronok azonban még jó ideig egymagos kialakításúak maradnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról