Szerző: Bodnár Ádám

2005. május 31. 14:40

A notebookok népszerűsége húzza a PC-eladásokat

A Gartner elemzőcég megemelte 2005-re vonatkozó PC-forgalmi kilátásait. A vállalat legfrissebb prognózisa szerint 2005-ben 202,1 millió személyi számítógép talál majd gazdára, ami éves szinten 10,2 százalékos növekedést jelent. Korábban a Gartner 9,9 százalékos növekedést és 199 milliós eladási darabszámot valószínűsített.

[HWSW] A Gartner elemzőcég megemelte 2005-re vonatkozó PC-forgalmi kilátásait. A vállalat legfrissebb prognózisa szerint 2005-ben 202,1 millió személyi számítógép talál majd gazdára, ami éves szinten 10,2 százalékos növekedést jelent. Korábban a Gartner 9,9 százalékos növekedést és 199 milliós eladási darabszámot valószínűsített.

A vártnál jobb eredmények mögött elsősorban a notebookok népszerűsége áll. A Gartner szerint 2005-ben a noteszgépek eladásai 26,5 százalékkal ugranak meg, míg asztali gépekből csupán 4,6 százalékkal fogy több mint tavaly. A hordozható számítógépek jelenleg az összes eladásoknak kevesebb mint harmadát adják -- derül ki a piackutató cég adataiból.

A mobil PC-k elsősorban az egyre csökkenő áraknak, no meg a vezeték nélküli technológia (Wi-Fi) terjedésének köszönhetően ilyen sikeresek. Egyre több felhasználó cseréli le régi asztali számítógépét egy új notebookra -- mondja George Shiffler, a Gartner elemzője.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról