:

Szerző: Ady Krisztián

2005. május 30. 10:59

Megnégyszerezi az iPod shuffle lejátszó kapacitását az Apple?

A tajvani Digitimes információi szerint az Apple 2 és 4 gigabájtos változatot is piacra szeretne dobni beépített memóriás audiolejátszójából, az iPod shuffle modellből. Az Egyesült Államokban igen nyomott áron értékesített -- a kint 99 dollárba kerülő 512 megabájtos változat itthon bruttó 30 ezer forintot kóstál -- lejátszók várható megjelenését a Samsung és a Toshiba memóriagyártó részlegeinek jelentéseire alapozza az online lap.

[HWSW] A tajvani Digitimes információi szerint az Apple 2 és 4 gigabájtos változatot is piacra szeretne dobni beépített memóriás audiolejátszójából, az iPod shuffle modellből. Az Egyesült Államokban igen nyomott áron értékesített -- a kint 99 dollárba kerülő 512 megabájtos változat itthon bruttó 30 ezer forintot kóstál -- lejátszók várható megjelenését a Samsung és a Toshiba memóriagyártó részlegeinek jelentéseire alapozza az online lap.

A Samsung memóriagyártó részlege növeli 1 gigabájtos NAND flashmemória moduljainak gyártási volumenét, hogy kielégíthesse az Apple növekvő igényeit. Az ezekre a memóriamodulokra épített 2 gigabájtos iPod shuffle várhatóan a jövő hónapban kerülhet piacra. A Digitimes értesüléseit sem az APPLE, sem a Toshiba és a Samsung nem kommentálta.

iPod shuffle

Az Apple régóta várt flash memóriás audiolejátszója pillanatnyilag két memóriamérettel kapható, az 512 megabájt méretű verzió 99 dollárba, míg az 1 gigabájtos változat 149 dollárba kerül az Egyesült Államokban. A lejátszók neve a várható használati üzemmódból ered: mivel a készülékeken nincs kijelző, a zenehallgató közönség valószínűleg a "shuffle", azaz véletlenszerűen kevert sorrendű lejátszást biztosító üzemmódot használhatja a leggyakrabban.

Az iPod shuffle természetesen nemcsak az Apple Macintosh számítógépekkel, hanem a PC-kkel is együttműködik. A lejátszó sokáig hiánycikk volt, februárban heteket kellett várni egy-egy példányra.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.